بسیاری از افراد با شنیدن اسم مهارت برنامه نویسی، شاید اولین هدفی که از این مهارت در ذهن آن ها شکل می گیرد، میزان دستمزد و حقوق این مهارت مخصوصا در کشور خودمان ایران است. برنامه نویسی یکی از مهارت های تخصصی پولساز دنیای امروزی است که نظر بسیاری از افراد علاقه مند به حوزه ی کامپیوتر را به خود جلب کرده است. احتمال می دهیم که یکی از دلایل شما برای یادگیری برنامه نویسی، میزان درآمد بالای این حوزه تخصصی باشد و دوست داشته باشید که با ساخت نرم افزار های متنوع در حوزه های مختلف این دنیای بی انتها، به درآمد بالایی در کشور خودمان و همچنین در عرصه بین المللی برسید.
در کشور خودمان ایران، شرکت های برنامه نویسی بسیار زیادی وجود دارند که دستمزد بسیار خوبی برای برنامه نویسان حوزه های مختلف در نظر گرفته اند. و همچنین برنامه نویسانی که در ایران به صورت فریلنسری در حال فعالیت هستند، درآمد بسیار خوبی دارند.
در این مقاله ی کاربردی و جذاب از آکادمی برنامه نویسی کدیاد، قصد داریم که میزان حقوق برنامه نویسی در ایران، طبق آمار سال ۱۴۰۳ به صورت تخصصی و کامل بررسی کنیم. اگر شما هم به دانستن میزان حقوق برنامه نویسی در ایران کنجکاو هستید، این مقاله برای شماست. با ما در ادامه همراه باشید …
برنامه نویسی چیست؟
شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که مهارت برنامه نویسی چیست و این نرم افزار هایی که ما به صورت روزانه با آن ها در فعالیت هستیم و نیاز های خود را با استفاده از آن ها پاسخ می دهیم، چگونه ساخته شده اند؟ چگونه اینقدر زیبا برای ما طراحی و چیدمان شده اند؟
برنامه نویسی به شما یاد می دهد که چگونه با سیستم ارتباط برقرار کنید و برنامه های کاربردی بسازید.
زبان اصلی سیستم های کامپیوتری، ۰ و ۱ است و ما برای ارتباط با این سیستم ها ناچار هستیم که از یک پل ارتباطی به نام (زبان برنامه نویسی) استفاده کنیم. زبان های برنامه نویسی به ما امکان را می دهند تا با نوشتن دستورات مختلف بتوانیم با سیستم های کامپیوتری ارتباط برقرار کنیم.
برنامه نویس کیست؟
برنامه نویس کیست؟ سوالی که شاید ذهن شما را بسیار درگیر کرده باشد. به زبان ساده، برنامه نویس کسی است که با استفاده از زبان های برنامه نویسی مختلف، برای حوزه های متنوعی در برنامه نویسی نرم افزار توسعه می دهد. به صورت عامیانه تر، برنامه نویس کسی است که با یادگیری چندین زبان برنامه نویسی، مشغول به کد نویسی با آن زبان برنامه نویسی با هدف ساخت نرم افزار می شود.
برنامه نویسان، مغز های متفکر پشت صحنه تکنولوژی دنیا هستند. اگر برنامه نویسان نبودند، هیچ کدام از این برنامه هایی که به صورت روزانه در پلتفرم های مختلف مورد استفاده قرار میگیرند، وجود نداشتند. برنامه نویسان وظیفه دارند تا با طراحی انواع الگوریتم های مختلف، یک نرم افزار کاربردی را برای کاربران مختلف توسعه دهند و به نیاز اصلی آن ها پاسخ دهند.
معرفی زبان های برنامه نویسی پر درآمد
سالانه زبان های برنامه نویسی متعددی بین برنامه نویسان با توجه یه کاربرد و میزان استفاده از آن ها توسط برنامه نویسان به محبوبیت در جامعه برنامه نویسی می رسند. برخی از زبان های برنامه نویسی به دلیل جذاب بودن توسعه و قابلیت هایی که در اختیار توسعه دهندگان قرار می دهند، در جامعه محبوب تر هستند. برنامه نویس به صورت سالانه با بررسی این زبان ها باید به سمت زبان برنامه نویسی برود که آینده دار و درآمد زا است.
زبان های برنامه نویسی مانند : (جاوا اسکریپت، PHP، پایتون، سی شارپ، Type Script و …) از جمله زبان های پر درآمدی هستند که در سال 1403 بسیار در میان برنامه نویسان استفاده شده اند و امروزه، حضور آن ها را در میان بسیاری از نرم افزار ها مشاهده می کنیم. اگر شما هم به دنبال یادگیری یک زبان برنامه نویسی پولساز و پر درآمد هستید و دوست دارید تا درآمد دلاری با برنامه نویسی داشته باشید، از این زبان ها غافل نشوید.
میانگین درآمد برنامه نویسی در جهان
مهارت برنامه نویسی جزو مهارت های پولساز و پردرآمد جهان محسوب می شود و به همین دلیل بسیاری از افرادی که به این حوزه می آیند و دوست دارند تا برنامه نویسی را یاد بگیرند، درآمد این شغل آن ها را به این ترغیب کرده است. به صورت کلی،درآمد برنامه نویسان بستگی به آن زبان برنامه نویسی و فریمورک و ابزار هایی دارد که در پروژه استفاده می کند. برای مثال درآمد یک برنامه نویس پایتون با برنامه نویس جاوا متفاوت است.
به صورت میانگین، درآمد برنامه نویسان در خارج از کشور بسته به متخصص بودن یا نبودن آن ها از 50 هزار دلار تا 160 هزار دلار است. البته این عدد همیشه ثابت نیست و در کشور های مختلف متفاوت است.
میانگین درآمد برنامه نویسی در ایران
حالا که با میانگین درآمد برنامه نویسی در جهان و خارج از کشور آشنا شده اید، بهتر است تا این درآمد را در کشور خودمان یعنی ایران بررسی کنیم. بدلیل عملی بودن مهارت و شغل برنامه نویسی، مهارت در این حوزه، به صورت قاطعانه ای حرف اول را می زند. دستمزد یک برنامه نویس در ایران و حتی در جهان، بر اساس سابقه کاری و میزان مهارت و تخصص ایشان در یک زبان برنامه نویسی واحد تصویب می شود.
به طور کلی برنامه نویسانی که در ایران در حال حاضر در فعالیت هستند به طور میانگین حقوق هایی بین این قیمت هایی که در پایین مشاهده می کنید دریافت می کنند :
- سابقه (کمتر از 3 سال) - میانگین ماهانه : 26 میلیون - کمترین حقوق 5 میلیون و بیشترین 54 میلیون
- سابقه (بین 3 تا 7 سال) - میانگین ماهانه : 42 میلیون - کمترین حقوق 12 میلیون و بیشترین 80 میلیون
- سابقه (بیشتر از 7 سال) - میانگین ماهانه : 53 میلیون - کمترین حقوق 10 میلیون و بیشترین 120 میلیون
حوزه های برنامه نویسی پولساز
مهارت برنامه نویسی، فقط به یک زبان برنامه نویسی و یک دانش ختم نمی شود و بلکه دارای بسیاری از حوزه های جذاب و پولساز برای علاقه مندان این رشته می باشد. هر حوزه در مهارت برنامه نویسی دارای موقعیت های شغلی بسیاری است. اگر شما به این حوزه جذاب علاقه مند هستید و دوست دارید تا راه های کسب درآمد از برنامه نویسی را یاد بگیرید، ما در آکادمی برنامه نویسی کدیاد، در کنار شما هستیم.
حوزه های بسیار زیادی هستند که در برنامه نویسی پر درآمد و پولساز هستند. از جمله : برنامه نویسی وب، برنامه نویسی موبایل، برنامه نویسی دسکتاپ و ….
برای کسب درآمد عالی از حوزه برنامه نویسی، ابتدا حوزه مورد علاقه خود را انتخاب کنید و با یادگیری بی وقفه، در آن حوزه به تخصص برسید.
حقوق انواع حوزه های برنامه نویسی در ایران در سال 1403
حقوق برنامه نویسان، بر اساس چندین معیار تعیین می شود. در ابتدا بر اساس میزان سابقه کار در این حوزه و در مرحله دوم سطح برنامه نویس که عبارت اند از (Junior - Mid level - Senior). بعد از بررسی این دو معیار، وقت حوزه برنامه نویسی رسیده است که توسط کارفرما بررسی می شود و مهارت های برنامه نویس در آن حوزه شناسایی و تعیین می شود.
مقدار حقوق حوزه های برنامه نویسی بر اساس سختی و دشواری در پیاده سازی نرم افزار ها تعیین می شود. برای مثال حقوق یک برنامه نویس وب در ایران به طور میانگین بین 8 تا 45 میلیون و حتی بیشتر در ایران می باشد و یا حقوق یک برنامه نویس موبایل در ایران به طور میانگین بین 13 میلیون تا 40 میلیون و حتی بیشتر می باشد.
اگر شما عزیزان هنوز در مورد مسیر و نحوه ورود به بازار کار برنامه نویسی سردرگم هستید از شما دعوت می کنیم که مقاله نحوه ورود به بازار کار برنامه نویسی در آکادمی برنامه نویسی کدیاد را مطالعه بفرمایید.
سوالات متداول
1.برنامه نویسی چیست؟
هنر خلق نرم افزار و ارتباط با سیستم های کامپیوتری را برنامه نویسی می گویند. با برنامه نویسی می توان با کامپیوتر ها ارتباط برقرار کرد.
2.برنامه نویس چه کسی است؟
برنامه نویس فردی است که با کمک زبان های برنامه نویسی اقدام به تولید نرم افزار میکنند و وظیفه طراحی الگوریتم های مختلف و طراحی نرم افزار های مختلف را دارند.
3.میزان درآمد یک برنامه نویس وب در ایران چقدر است؟
میزان درآمد یک برنامه نویس وب در ایران متغیر است و همه چیز بستگی به مهارت ها و سطح برنامه نویس دارد ولی به طور میانگین بین 8 میلیون تا 45 میلیون است.
4.زبان های پردرآمد برنامه نویسی کدامند؟
زبان هایی که در سال 1403 پردرآمد هستند و دارای محبوبیت بسیار زیادی است، زبان پایتون، جاوا اسکریپت، تایپ اسکریپت، روبی، PHP، سی شارپ و … می باشد.
5.کدام حوزه در برنامه نویسی پردرآمد تر است؟
همه حوزه های برنامه نویسی در ایران و جهان بسیار پولساز و پردرآمد هستند. نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که باید شما به عنوان یک برنامه نویس در یک حوزه و زبان برنامه نویسی متخصص شوید و به سطح Senior برسید. در این مرحله شما می توانید درآمد خوبی از شرکت های برنامه نویسی و همچنین به صورت فریلنسری کسب کنید