برنامه نویس کیست؟ مزایا، معایب و درآمد شغل برنامه نویسی

برنامه نویس کیست؟ مزایا، معایب و درآمد شغل برنامه نویسی

 

امروزه، یکی از شغل های بسیار جذاب و آینده دار بی شک برنامه نویسی است. احتمال دارد که برنامه نویسی از افراد بسیار زیادی در شرایط مختلف مانند دانشگاه ها، خانواده، میان دوستان و آشنایان شنیده باشید و این ذهنیت در شما شکل گرفته باشد که دقیقا برنامه نویسی چیست و شخص برنامه نویس چه کسی است. اگر عاشق معماها و خلق چیزهای جدید برای استفاده عمومی (همه مردم) هستید، به شما تبریک می گوییم، چون شما در یک مسیر درست و صحیحی قرار گرفته اید. به صورت کلی برنامه نویسی به روند یا فعالیت توسعه نرم افزار های مختلف از طریق زبان های برنامه نویسی برای خلق یک نرم افزار جدید گفته می شود که به آن شخصی که دارای این دانش و مهارت است، برنامه نویس گفته می شود.

برنامه نویسان، مغز های متفکر پشت صحنه تکنولوژی های روز دنیا هستند که بسیاری از افراد به صورت روزانه با آن ها در ارتباط هستند. یکی از جذابیت های دنیای برنامه نویسی، درآمد بالای آن می باشد که توجه بسیار زیادی از افراد را به خود جلب کرده است. در این مقاله از آکادمی برنامه نویسی کدیاد، قصد داریم تا در مورد شغل برنامه نویسی در کنار مزایا و معایب آن و همچنین میزان درآمد این شغل جذاب و آینده دار به صورت تخصصی با شما عزیزان صحبت کنیم. در ادامه این مقاله جذاب با ما همراه باشید …

 

برنامه نویسی چیست؟

به صورت کلی برنامه نویسی به مهارتی گفته می شود که با استفاده از آن، برنامه نویس با کامپیوتر ارتباط برقرار می کند تا بتواند با کمک زبان های برنامه نویسی مختلف و روز دنیا، یک نرم افزار را توسعه دهند. برنامه نویسی به صورت رسمی تر، به معنای فرآیند طراحی، نوشتن، آزمایش و نگهداری کدها گفته می شود که برنامه نویس با استفاده از زبان برنامه نویسی دلخواه خود، با کامپیوتر ارتباط برقرار می کند تا بتواند یک نرم افزار شگفت انگیز را توسعه و کدنویسی کند.

و اما سوالی که شاید بیشتر ذهن ما را درگیر کرده است این باشد که دقیقا برنامه نویس کیست؟ ، چه وظایفی بر عهده دارد؟ و برنامه نویس چه کاری انجام می دهد در ادامه همراه ما باشید.

 

برنامه نویس کیست؟

به زبان ساده، برنامه نویس کسی است که با استفاده از زبان های برنامه نویسی مختلف و بروز دنیا، نرم افزار ها، سیستم های مختلف کامپیوتری و.. را توسعه می دهد تا مردم بتوانند از آن ها به آسانی استفاده کنند. به عبارت دیگر، برنامه نویس از افراد خط مقدم تکنولوژی و نرم افزار محسوب می شود که اگر این افراد وجود نداشتند، ما شاهد افزایش چشمگیر استفاده از تکنولوژی توسط مردم نبودیم. 

وظایف برنامه نویس در ایجاد تکنولوژی، بسیار گسترده و متنوع است. برای مثال آن ها وظیفه دارند که الگوریتم ها و کد هایی را توسعه دهند که در نتیجه ی آن ها یک نرم افزار جذاب و مورد نیاز مردم خلق شود و مردم بتوانند از اینگونه نرم افزار ها برای رفع نیاز روزمره خود استفاده کنند.

 

پیش نیاز های اصلی برای شروع برنامه نویسی

یکی از سوالات متداولی که  ذهن همه افراد را در ابتدای شروع مسیر یادگیری برنامه نویسی، به خود مشغول می کند، این است که برای شروع این مسیر جذاب دقیقا چه پیش نیازهایی لازم است که به آنها توجه شود تا در طول مسیر بتوانیم به سرعت شایسته ای پیش برویم؟

برای اینکه شما عزیزان بتوانید مسیر شگفت انگیز برنامه نویسی را شروع کنید، نیاز به دانش بسیار خاصی ندارید اما ما به شما پیشنهاد می کنیم تا کمی در مهارت های ریاضی و منطق قوی باشید تا بتوانید در طراحی الگوریتم های مختلف مورد نیاز نرم افزار خود به درستی ایفای نقش کنید. 

بسیاری از افراد به اشتباه در ابتدا با بیان نیاز به دانش بسیار زیاد ریاضیات افراد علاقه مند به این حوزه را برای شروع منصرف می کنند که این کار بسیار اشتباه است. شما عزیزان برای شروع برخی از حوزه های تخصصی برنامه نویسی مانند هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، فقط به دانش بالای ریاضیات نیازمند هستید.

 

وظایف یک برنامه نویس

برنامه نویس چه کاری انجام می دهد؟ و یا وظایف برنامه نویس چیست؟ بیایید تا به صورت عمیق تر در مورد این موضوع با هم صحبت کنیم. 

وظایف برنامه نویس شامل طیف گسترده ای از فعالیت ها می باشد، که همه آن ها برای توسعه، خلق یک نرم افزار و نگهداری یک نرم افزار می باشد. در ابتدا یکی از وظایف برنامه نویس این است که از طریق تحلیل رفتار مشتری خود نیاز اصلی او را متوجه شود و یک نرم افزار برای رفع آن نیاز به جامعه معرفی کند. برنامه نویس وظیفه دارد تا به صورت مکرر نرم افزار خود را بروزرسانی کند و با استفاده از زبان های برنامه نویسی و تکنولوژی های جدید، قابلیت های جذاب و منحصر به فردی را به نرم افزار اضافه کند.

 

برنامه نویسی دقیقا چه کاری انجام می دهد؟

به صورت کلی برنامه نویسی به فرایندی گفته می شود که برنامه نویس با طراحی نرم افزار و کد نویسی، به دستگاه های دیجیتال (کامپیوتر) اجازه می دهد که وظایف مختلفی را برای کاربر نرم افزار انجام دهد. برنامه نویس در ابتدا با تحلیل نیاز های اصلی کاربران و الگوریتم نویسی برای رفع آن نیاز ها، اقدام به توسعه نرم افزار های مختلف می کند. برنامه نویسی می تواند در حوزه های مختلفی از جمله (سلامت، موضوعات مالی، آموزش و سرگرمی و..) ایفای نقش کند. 

ایجاد سامانه نوبت دهی آنلاین مراکز سلامت، یکی از بهترین و جذاب ترین نرم افزار توسعه داده شده توسط برنامه نویسان در حوزه سلامت است که نیاز مردم به نوبت گرفتن از مراکز سلامت، آن هم به صورت آنلاین را برطرف می کند.

سامانه مدیریت مسائل مالی و حسابداری در حوزه مالی، سیستم های آموزشی هوشمند در حوزه آموزش، ایجاد بازی های متنوع در حوزه سرگرمی از دستاورد های مهم برنامه نویسی است.

 

چرا برنامه نویسی یاد بگیریم؟

حالا که تا به اینجای مقاله با ماهیت اصلی برنامه نویسی چیست و برنامه نویس کیست آشنا شدید، بیایید تا کمی بیشتر در این حوزه عمیق شویم و با بررسی مزایا و معایب اصلی حوزه برنامه نویسی آشنا شویم درک کنیم که چرا برنامه نویسی اینقدر مهم است. 

برنامه نویسی به شما کمک می کند تا ایده هایی که در سر دارید تا با کمک آن ها به نیاز های اصلی افراد پاسخ دهید، با یادگیری زبان های برنامه نویسی، مهارت های نرم و تخصصی و استفاده از تکنولوژی های روز دنیا، نرم افزار های متنوع و کاربردی جذابی را برای جامعه خلق کنید. مزایایی برنامه نویسی بسیار زیاد است که برخی از آن ها عبارت اند از : ( درآمد بالا، انعطاف پذیری زمانی و مکانی، پیشرفت شغلی بسیار بالا، تنوع حرفه ای، خلاقیت و نوآوری، تقویت مهارت حل مسائل، سهم عظیمی در پیشرفت تکنولوژی، بازار کار پایدار و…).

در کنار وجود این مزیت های جذاب و ترغیب کننده، از معایب برنامه نویسی و چالش های آن می توانیم به موارد از جمله : (استرس کاری بالا، نیاز به یادگیری مداوم، کسب مهارت های بسیار زیاد و ضروری و…) اشاره کنیم. 

اما این چالش ها، همه راه حل خود را دارند و می توانیم از آن ها به آسانی عبور کنیم. برخی از راه حل های چالش های برنامه نویسی می توان به موارد زیر اشاره کنیم: 

 

  1. برای عبور از چالش استرس کاری بالا : مدیریت زمان انجام دهید، از تکنیک های آرام بخش استفاده کنید و در یک محیط کاری جذاب و مثبت فعالیت کنید.
  2. برای عبور از چالش یادگیری مداوم : برای آموزش های خود برنامه ریزی منظمی داشته باشید، مطالب را مستمر بخوانید، از عضویت در انجمن های برنامه نویسی نترسید.
  3. برای عبور از چالش کسب مهارت های ضروری : مهارت های خود را بر اساس اولویت تقسیم بندی کنید، از منابع آموزشی آنلاین بسیار زیادی استفاده کنید، خود را به دل پروژه های عملی ببرید.
  4. همچنین برای رفع چالش های دیگر : بین زندگی و کار تعادل داشته باشید، تغذیه سالم و ورزش را فراموش نکنید و …

 

دلیل محبوبیت برنامه نویسی

امروزه، حوزه برنامه نویسی در میان مردم از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است و بی شک برنامه نویسان در رده های شغلی بسیار بالاتر در جامعه قرار در میان دیگر شغل ها قرار دارند. برنامه نویسی به دلیل ترکیب عوامل متنوع و جاذبه های منحصر به فرد برای افراد از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است. 

یکی از دلایل اصلی محبوبیت برنامه نویسی، رشد سریع تکنولوژی در دنیا است که در حال حاضر همه مشاغل به این حوزه نیازمند هستند. از دیگر دلایل محبوبیت می توان به نیاز بازار به تکنولوژی های جدید مانند هوش مصنوعی، بلاکچین و یادگیری ماشین اشاره کرد. از دیگر دلایل محبوبیت برنامه نویسی می توان به انعطاف زمان و مکان برنامه نویسی اشاره کرد.

 

درآمد برنامه نویس

درآمد برنامه نویسی یکی دیگر از دلایل محبوبیت برنامه نویسی در جامعه امروزی است. خیلی از افراد با آشنایی با موضوعاتی مانند درآمد دلاری با برنامه نویسی و درآمد بالا در خود کشور ایران به این سمت کشیده می شوند . در این حوزه فعالیت می کنند. 

امروزه بالاترین میانگین درآمد از برنامه نویسی به صورت ماهیانه در کشور آمریکا از 160 هزار دلار هم عبور کرده است و همین امر باعث شده است که افراد بسیار زیادی به این حوزه سوق داده شوند. برای بررسی میزان درآمد در کشور های خارجی، از شما دعوت می کنیم که به این مقاله بین المللی در مورد میزان درآمد از برنامه نویسی در خارج از کشور سر بزنید.

 

اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که با میزان درآمد حاصل از برنامه نویسی به این حوزه وارد شده اید و در مورد راه های کسب درآمد و نحوه ورود به بازار کار برنامه نویسی اطلاعاتی ندارید، مقاله زیر از آکادمی کدیاد مختص شماست : 

راه های کسب درآمد از برنامه نویسی 

 

مسیر یادگیری برنامه نویسی

یکی از مشکلاتی که تقریبا همه برنامه نویسان در ابتدای مسیر فعالیت و یادگیری خود با آن دست و پنجه نرم می کنند، نداشتن مسیر یادگیری برنامه نویسی به صورت دقیق است. در ابتدای مسیر برنامه نویسی، باید حوزه مد نظر خود را به درستی با قاطعیت کامل انتخاب کنید و در ابتدای مسیر خود باید درک درستی از حل مسائل و طراحی الگوریتم داشته باشید. برای شروع این مسیر جذاب، ما به شما دوره آموزشی الگوریتم چیست؟ (اولین قدم شروع برنامه نویسی) را پیشنهاد می کنیم. پس از این دوره وقت آن است که یک زبان برنامه نویسی را در حوزه متنوع خود انتخاب کنید و در آن عمیق شوید.

 

جمع بندی

در این مقاله، ما ماهیت برنامه نویس کیست را بررسی کردیم. برنامه نویس در دنیای برنامه نویسی دارای وظایف و مسئولیت های بسیار زیادی است. شما عزیزان برای اینکه بتوانید وارد این دنیای جذاب و منحصر به فرد بشوید، باید بسیار حساب شده عمل کنید و یک نقشه راه بسیار جذاب برای خود طراحی کنید تا در مسیر شغلی خود دچار سردرگمی نشوید.

 

سوالات متداول

1.برنامه نویسی چیست؟

به زبان ساده، برنامه نویسی به فرایند ارتباط با سیستم های کامپیوتری گفته می شود که برنامه نویس توسط زبان های برنامه نویسی متنوع با آن برای خلق نرم افزار ارتباط برقرار میکند.

 

2.برنامه نویس به زبان ساده چه کسی است؟

برنامه نویس کسی است که با زبان های برنامه نویسی نرم افزار های متنوعی را خلق می کند.

 

3.چقدر طول می کشد تا برنامه نویسی یاد بگیرم؟

یادگیری برنامه نویسی نسبت به هر فرد و زبان برنامه نویسی متفاوت است اما به صورت میانگین از 6 ماه تا 1 سال می توانید آن را یاد بگیرید.

 

4.آیا برای برنامه نویسی باید ریاضی قوی داشته باشیم؟ 

خیر، برای بیشتر حوزه های برنامه نویسی اصلا، اما برای حوزه هایی مانند هوش مصنوعی و یادگیری ماشین بله به آن نیازمند هستید.

 

5.درآمد برنامه نویسی چقدر است؟

بسته به نوع شرایط کاری شما در کشور های مختلف متفاوت است اما در خارج از کشور به 160 هزار دلار هم رسیده است.