00:00/00:00

1x

ساسان صفری

ساسان صفری

19,024 بازدید

مسیر یادگیری برنامه نویسی موبایل

برنامه نویسی موبایل یکی از مشاغل پردرآمد و همیشه درحال پیشرفت می‌باشد. با ما باشید تا مسیر یادگیری برنامه نویسی موبایل و هرآنچه در این راه باید بدانید را به شما بگوییم.

در این مطلب قصد داریم درباره مسیر یادگیری برنامه‌نویسی موبایل صحبت کنیم. در حال حاضر گوشی‌های هوشمند و اپلیکیشن‌های موبایلی کل دنیا را فراگرفته‌اند و همه مردم برای بسیاری از مسائل روزمره خود از گوشی هوشمند و برنامه‌های موبایلی استفاده می‌کنند. نظرسنجی‌های صورت‌گرفته نشان می‌دهد که افراد با گوشی‌های هوشمند بسیار بهتر از مرورگرها ارتباط برقرار می‌کنند. در حال حاضر اندروید و IOS سیستم‌عامل‌های محبوب برای گوشی‌های هوشمند به شمار می‌آیند که اندروید دارای مخاطبان بیشتری است.

 

برنامه‌نویسی موبایل

برنامه‌نویسی موبایل

 

نکات مقدماتی درباره برنامه‌نویسی موبایل

به‌طورکلی برنامه‌نویسی موبایل را می‌توان به دودسته برنامه‌نویسی نیتیو و کراس پلتفرم تقسیم‌بندی کرد. اپلیکیشن‌هایی که به‌صورت بومی و انحصاری برای یک پلتفرم خاص تولید می‌شوند را اپلیکیشن‌های نیتیو می‌نامند. در واقع در این روش، یک برنامه‌نویس تنها برای پلتفرم اندروید یا تنها برای پلتفرم IOS برنامه‌نویسی می‌کند.

 

برای پلتفرم اندروید شما می‌توانید از زبان‌های کاتلین و جاوا استفاده کنید. تا سال‌های سال جاوا برای توسعه برنامه‌ها و اپلیکیشن‌های اندرویدی استفاده می‌شد و هنوز جز زبان‌های پرقدرت و سریع در کل دنیا به شمار می‌آید. این زبان یک زبان شی گرا است که در کل دنیا طرفداران زیادی دارد و بسیاری از استارت‌آپ‌های دنیا به همین زبان در اندروید توسعه داده شده‌اند که از جمله آنها می‌‌توان به تلگرام اشاره کرد. در سال 2018 شرکت گوگل زبان برنامه‌نویسی کاتلین را به‌عنوان زبان دوم برنامه‌نویسی برای اندروید معرفی کرد. کاتلین بسیار سریع و ایمن است و یک زبان برنامه‌نویسی شی گرا می‌باشد. با استفاده از این زبان شما می‌توانید کدهای خود را به شکل خلاصه‌تری نسبت به جاوا بنویسید.

 

گوگل این زبان را برای بهبود توسعه اپلیکیشن‌های اندرویدی ارائه داده است و چون گوگل از آن پشتیبانی می‌کند بهتر است که توسعه‌دهندگان اندرویدی به‌تدریج به سمت این زبان مهاجرت کنند. سرپرست تیم سازنده این زبان برنامه‌نویسی می‌گوید: کاتلین یک زبان قدرتمند و شی گرا است که قصد دارد بهتر از جاوا عمل کرده و به توسعه‌دهندگان جاوا اجازه دهد تا به‌تدریج به این زبان مهاجرت کنند. پس اگر قصد دارید برنامه‌نویسی نیتیو اندروید را بیاموزید و مسیر برنامه‌نویسی اندروید را آغاز کنید بهتر است که کار خود را با زبان کاتلین آغاز کنید.

 

ابزار توسعه برنامه اندروید

ابزار توسعه برنامه اندروید

 

بهترین ابزارهای توسعه برنامه‌های اندرویدی

در ادامه صحبت درباره مسیر یادگیری برنامه‌نویسی اندروید و ios اجازه دهید تا با ابزارهایی که برای این کار مورداستفاده قرار می‌گیرند نیز آشنا شویم. اندروید استودیو برای برنامه‌نویسی اندروید ارائه شده است که شما می‌توانید در آن از زبان‌های جاوا و کاتلین استفاده کنید. البته باید بدانید که این ابزار از فلاتر نیز پشتیبانی می‌کند که در ادامه درباره آن بیشتر صحبت خواهیم کرد.

 

برنامه نویسی ios

برنامه‌نویسی IOS

برنامه‌نویسی نیتیو IOS

در ادامه مسیر یادگیری برنامه‌نویسی موبایل اجازه دهید تا بیشتر درباره برنامه‌نویسی نیتیو IOS صحبت کنیم. برای برنامه‌نویسی نیتیو IOS شما باید به زبان برنامه‌نویسی سوئیفت مسلط باشید. این زبان برخلاف جاوا تنها در قلمرو شرکت اپل مورداستفاده قرار می‌گیرد. این زبان یک زبان برنامه‌نویسی چند الگویی، شی گرا و بسیار کاربردی است. تا پیش از منتشر شدن این زبان برنامه‌نویسی برنامه‌نویسان IOS برای طراحی اپلیکیشن‌های خود از زبان آبجکتیو سی استفاده می‌کردند و زمانی که اپل زبان سوئیفت را معرفی کرد این توسعه‌دهندگان بسیار خوشحال شدند چراکه کار آنها بسیار ساده‌تر شده بود.

 

XCode یک محیط یکپارچه برای برنامه‌نویسی اپلیکیشن‌های IOS است که مستقیما توسط شرکت اپل به برنامه‌نویسان ارائه شده است. در نقشه راه برنامه‌نویسی موبایل برای سیستم‌عامل IOS شما تنها باید به زبان سوئیفت مسلط شوید و XCode را روی سیستم مک خود نصب‌کرده و شروع به یادگیری برنامه‌نویسی IOS کنید. علاوه بر این شما می‌توانید اپلیکیشن‌هایی که تولید کرده‌اید را در app store منتشر کنید.

 

برنامه‌نویسی موبایل

اپلیکیشن‌های کراس پلتفرم

طراحی اپلیکیشن‌های کراس پلتفرم

اما در مسیر یادگیری برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل چه می‌گذرد؟ کراس پلتفرم به این معناست که ما بتوانیم از یک زبان و محیط برنامه‌‎نویسی برای ساخت پروژه‌ای که در پلتفرم‌های مختلف اجرا می‌شود استفاده کنیم. شرکت‌ها با استفاده از کراس پلتفرم می‌توانند به میزان زیادی در هزینه و زمان خود صرفه‌جویی کنند چراکه زبان‌های کراس پلتفرم کمبودی نسبت به زبان‌های نیتیو ندارند. به همین علت نیز در مسیر یادگیری برنامه‌نویسی موبایل ما قصد داریم درباره این مسئله نیز صحبت کنیم. شما به‌عنوان یک برنامه‌نویس کراس پلتفرم هم می‌توانید در شرکت‌های بهتری استخدام شوید و هم به‌عنوان فریلنسر پروژه‌های بیشتر و بهتری را دریافت کنید.

فلاتر و react native دو فریم‌ورک قدرتمند برای توسعه اپلیکیشن‌های کراس پلتفرم هستند. فلاتر در سال 2018 توسط گوگل ارائه شده است. با استفاده از زبان دارت و فریم‌ورک فلاتر می‌توانید برای اندروید و IOS اپلیکیشن‌های موبایلی بسازید. زبان دارت یک زبان شی‌گراست و شباهت زیادی به زبان‌های سی، جاوا و کاتلین دارد. گوگل از این زبان پشتیبانی می‌کند و کارشناسان آینده فوق‌العاده‌ای را برای آن متصور هستند. استارت‌آپ علی‌بابا با استفاده از فریم‌ورک فلاتر اپلیکیشن خود را توسعه داده است.

برای کار با فلاتر می‌توانید از ویژوال استودیو کد یا اندروید استودیو استفاده کنید که البته ویژوال استودیو کد به علت سبک‌تر بودن و سازگاری بیشتر با سیستم‌های پایین‌تر می‌تواند گزینه بهتری برای شما باشد.

 

React Native توسط شرکت فیس‌بوک طراحی شده است و بر پایه React می‌باشد. برای کار با این فریم‌ورک شما ابتدای باید به زبان برنامه‌نویسی جاوا اسکریپت مسلط شده و سپس JSX را بیاموزید و در گام بعدی نیز باید با کتابخانه React آشنا شوید. دقت داشته باشید که React و React native با یکدیگر متفاوت هستند. React برای برنامه‌نویسی وب ارائه شده است درحالی‌که React Native برای برنامه‌نویسی موبایل ارائه شده است. کار با این فریم‌ورک می‌تواند برای برنامه‌نویسان وبی که از React.js استفاده می‌کنند بسیار جذاب‌تر باشد.

 

فلاتر و React Native

فلاتر و React Native

انتخاب بین فلاتر و React Native

ممکن است این سوال برای شما به وجود بیاید که از بین فلاتر و React Native کدام‌یک گزینه بهتری برای برنامه‌نویسی موبایل هستند. در این بخش از نقشه راه برنامه‌نویسی موبایل قصد داریم بیشتر درباره این موضوع صحبت کنیم. از نظر آماری فلاتر 68 درصد فعالیت در سایت استک آورفلو دارد درحالی‌که این آمار برای React Native برابر 57 درصد است. در Contributorهای گیت‌هاب 118k به فلاتر اختصاص دارد و 94.6k به React Native اختصاص دارد. از نظر سطح درآمد در اروپای غربی یک متخصص فلاتر بیش از 80 دلار در ساعت درآمد دارد درحالی‌که متخصص React Native بیش از 50 دلار در ساعت درآمد دارد. متخصصان فلاتر در هند، امارات و آمریکا به ترتیب در هر ساعت بیش از 18، 22 و 75 دلار درآمد دارند درحالی‌که این آمار برای متخصصان React Native به ترتیب برابر 15، 18 و 65 دلار در ساعت است.

بازار کار برنامه‌نویسی موبایل

شما می‌توانید به‌عنوان یک کارمند در شرکت‌های مختلف استخدام شوید و بسته به تخصصی که دارید بین 5 تا 30 میلیون در ماه درآمد داشته باشید. اگر به‌عنوان یک فریلنسر فعالیت کنید درآمد شما حدود ساعتی بین 10 تا 80 دلار خواهد بود. علاوه بر این شما می‌توانید ایده‌‌هایی که دارید را توسعه دهید و از تبلیغات و فروش اشتراک ویژه اپلیکیشن‌هایی که طراحی می‌کنید کسب درآمد کنید. برای این‌که اطلاعات بیشتری درباره این موضوع به دست بیاورید می‌توانید تعداد نصب و فروش اشتراک ویژه برخی از اپلیکیشن‌ها را در کافه‌بازار بررسی و مقایسه کنید و محاسبه کنید که چه درآمد عظیمی در این حوزه وجود دارد.

شما برای یادگیری هریک از این موارد که در این مطلب درباره مسیر یادگیری برنامه‌نویسی موبایل مطرح شد می‌توانید از دوره‌ها و آموزش‌هایی که در سایت کدیاد به شما ارائه داده شده‌اند استفاده کنید. این دوره‌ها اطلاعات بسیار جامع و کاملی را درباره هریک از شاخه‌های برنامه‌نویسی در اختیار شما قرار می‌دهند و شما را به یک متخصص در این حوزه تبدیل می‌کنند.

 

 

 

 


 

مسیر یادگیری زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت

 


 

مسیر یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون

 


 

مسیر یادگیری برنامه نویسی و توسعه وب

 


 

مسیر یادگیری برنامه نویسی بک اند

 


 

مسیر یادگیری برنامه نویسی فرانت اند

 


 

مسیر یادگیری سئو (seo)