00:00/00:00

1x

محمد اشرافی

محمد اشرافی

16,155 بازدید

مسیر یادگیری برنامه نویسی بک اند

 

در این مطلب قصد داریم درباره برنامه‌نویسی بک‌اند و مسیر یادگیری برنامه‌نویسی بک‌اند صحبت کنیم. مواردی که در این مطلب بررسی خواهیم کرد شامل موارد زیر است:

  • بک‌اند چیست؟
  • به چه کسی برنامه‌نویس بک‌اند گفته می‌شود؟
  • چگونه می‌توانیم به یک توسعه‌دهنده بک‌اند تبدیل شویم؟

 

توسعه‌دهنده بک‌اند

توسعه‌دهنده بک‌اند

 

بک‌اند چیست و توسعه‌دهنده بک‌اند کیست؟

پیش از صحبت درباره بک‌اند و فرانت‌اند اجازه دهید تا کمی بیشتر درباره مفهوم فرانت‌اند و بک‌اند صحبت کنیم. به‌طورکلی فرانت‌اند به آن بخش از نرم‌افزار یا سایت گفته می‌شود که کاربر به‌صورت بصری با آن در تعامل است و می‌تواند آن را مشاهده کند. بک‌اند به آن بخش از نرم‌افزار گفته می‌شود که برای کاربر قابل‌مشاهده نیست و به‌عبارت‌دیگر این بخش در واقع هسته مرکزی نرم‌افزار به شمار می‌آید که وظیفه کنترل منطق برنامه را برعهده دارد. فرض کنید شما وارد بخش ورود به سایت یک وب‌سایت می‌شوید و اطلاعات خود را تکمیل کرده و روی گزینه ورود به سایت کلیک می‌کنید. تا به این جای کار شما با بخش فرانت‌اند آن سایت در حال کارکردن بودید. زمانی که شما روی دکمه ورود به سایت کلیک می‌کنید وارد بخش بک‌اند سایت می‌شوید. اطلاعاتی که شما وارد کرده‌اید وارد بخش بک‌اند سایت شده و پردازش می‌شوند و نتیجه‌ای را به شما برمی‌گردانند.

در برنامه‌های داینامیک بخش بک‌اند می‌تواند به‌صورت مستقیم با بخش فرانت‌اند در ارتباط باشد و می‌تواند تحت شرایط خاصی بخش فرانت سایت را تغییر دهد.

 

توسعه‌دهنده بک‌اند

ابزارهای بک‌اند

ابزارها و زبان‌های برنامه‌نویسی بک‌اند

اجازه دهید تا در ادامه بحث نقشه مسیر یادگیری Back End (بک اند) کمی بیشتر درباره ابزارهایی که یک توسعه‌دهنده بک‌اند به آنها نیاز دارد صحبت کنیم. آشنایی با این ابزارها و زبان‌های برنامه‌نویسی یکی از مهم‌ترین بخش‌های مسیر یادگیری برنامه‌نویسی بک‌اند به شمار می‌آید. از جمله زبان‌های برنامه‌نویسی محبوب در ایران در زمینه بک‌اند می‌توان به پایتون، سی‌شارپ، جاوا اسکریپت، جاوا و php اشاره کرد. البته دقت داشته باشید که این موارد نسبت به سایر زبان‌ها محبوبیت بیشتری در ایران دارند و ممکن است شما زبان‌های دیگری را برای توسعه بک‌اند انتخاب کنید.

 

هریک از این زبان‌های برنامه‌نویسی امکانات و قابلیت‌هایی را به شما ارائه می‌دهند که این امکانات در قالب یک فریم‌ورک هستند. شما می‌توانید با کمی جستجو درباره فریم‌ورک‌های هریک از این زبان‌های برنامه‌نویسی بهترین گزینه را برای کار خود انتخاب کنید. برای زبان برنامه‌نویسی سی‌شارپ بهترین گزینه ASP.NET Core خواهد بود. اگر علاقه‌مند به زبان برنامه‌نویسی پایتون هستید فریم‌ورک جنگو می‌تواند برای توسعه بک‌اند بسیار مفید باشد. اگر با مطالعه این مطلب درباره نقشه راه بک‌اند زبان جاوا اسکریپت را انتخاب کرده‌اید می‌توانید از فریم‌ورک Node.js برای توسعه بک‌اند استفاده کنید. در زبان برنامه‌نویسی PHP بهترین گزینه برای شما فریم‌ورک لاراول خواهد بود و در انتها برای زبان جاوا نیز فریم‌ورک اسپرینگ می‌تواند گزینه جذاب و ایده‌آلی باشد.

 

پایگاه داده

پایگاه‌داده

پایگاه‌داده و اهمیت آن در توسعه بک‌اند

پس از آنکه در مسیر یادگیری برنامه‌نویسی بک‌اند زبان برنامه‌نویسی و همین‌طور فریم‌ورک موردنیاز خود را انتخاب کردید زمان آن است که یک پایگاه‌داده را برای ذخیره و بازیابی اطلاعات انتخاب کنید. پیشنهاد ما برای شما این است که در ابتدای راه یک پایگاه‌داده مبتنی بر SQL را انتخاب کنید که از جمله این پایگاه‌داده‌ها می‌توان به SQL Server، My SQL و ... اشاره کرد. با استفاده از این پایگاه‌های داده شما می‌توانید اطلاعاتی که از کاربر دریافت می‌کنید را به‌راحتی هرچه تمام ذخیره کنید.

 

دقت داشته باشید که تمامی مواردی که در این مطلب درباره نقشه مسیر یادگیری Back End (بک اند) بیان شد دارای آموزش‌های رایگانی در سایت کدیاد هستند که می‌توانید از آنها استفاده کنید تا به هریک از این زبان‌ها، فریم‌ورک‌ها و پایگاه‌داده‌ها مسلط شوید و وارد بازار کار شوید.

 

تا به اینجای این مطلب درباره نقشه راه بک‌اند ما درباره این صحبت کردیم که یک برنامه‌نویس بک‌اند کیست و چه فعالیت‌هایی انجام می‌دهد و چگونه می‌توانیم به یک برنامه‌نویس بک‌اند تبدیل شویم. علاوه بر این منابع آموزشی را نیز به شما معرفی کردیم. حال در ادامه درباره درآمد برنامه‌نویسی بک‌اند صحبت خواهیم کرد.

 

درآمد برنامه‌نویس بک‌اند

درآمد برنامه‌نویس بک‌اند

نکاتی مهم درباره درآمد برنامه‌نویس بک‌اند

اگر به‌عنوان یک کارمند قصد استخدام به‌عنوان یک برنامه‌نویس بک‌اند را داشته باشید حقوق شما میانگین بین 4 تا 20 میلیون در ماه خواهد بود. البته این مبلغ بر اساس مهارت، تجربه و محلی که در آن زندگی می‌کنید متغیر خواهد بود. البته شما بر اساس سلیقه خود می‌توانید به‌عنوان یک فریلنسر نیز فعالیت داشته باشید. روش‌های دیگری نیز برای کسب درآمد وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به راه‌اندازی استارت‌آپ، تدریس و ... اشاره کرد.

 

برای این‌که با هریک از این شیوه‌های کسب درآمد از توسعه بک‌اند آشنا شوید و اطلاعات کاملی را درباره درآمدی که می‌توانید از هریک از این روش‌ها به دست بیاورید داشته باشید به شما پیشنهاد می‌کنیم حتما از سایت‌های کاریابی که در این زمینه وجود دارند استفاده کنید. با این کار متوجه می‌شوید که کارفرماها برای هریک از این شیوه‌های کسب درآمد قادر به پرداخت چه مبلغی هستند. البته نباید فراموش کنید که کارفرماها برای مهارت‌های مختلف نیز مبالغ متفاوتی را پرداخت می‌کنند.

 

 

 


 

مسیر یادگیری برنامه نویسی

 


 

مسیر یادگیری زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت

 


 

مسیر یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون

 


 

مسیر یادگیری زبان برنامه نویسی موبایل

 


 

مسیر یادگیری توسعه دهنده وب

 


مسیر یادگیری سئو (seo)