00:00/00:00

1x

 قاسم  بساکی

قاسم بساکی

13,632 بازدید

مسیر یادگیری برنامه نویسی فرانت اند

 

اگر شما هم علاقه‌مند به شروع مسیر یادگیری برنامه‌نویسی فرانت‌اند شده‌اید حتما این سوال برای شما به هم وجود آمده است که برنامه‌نویسی فرانت‌اند چیست؟ به‌طورکلی برنامه‌نویسی وب را می‌توان به دودسته فرانت‌اند و بک‌اند تقسیم‌بندی کرد. فرانت‌اند در واقع هرآن چیزی است که یک کاربر روی مرورگر مشاهده می‌کند و از آن استفاده می‌کند و فرقی ندارد که این کار در یک صفحه دسکتاپ یا گوشی موبایل صورت گیرد. به شخصی که این بخش را می‌سازد توسعه‌دهنده فرانت‌اند گفته می‌شود. بک‌اند نیز در واقع آن بخشی است که فرانت‌اند را تامین می‌کند و وظیفه دریافت اطلاعات، ذخیره آنها و ارتباط با پایگاه‌داده را برعهده دارد. به شخصی که این بخش را پیاده‌سازی می‌کند توسعه‌دهنده بک‌اند گفته می‌شود. علاوه بر این نباید فراموش کنید که به کسی که به هر دو بخش فرانت‌اند و بک‌اند مسلط باشد نیز توسعه‌دهنده فول‌استک گفته می‌شود.

در ادامه قصد داریم کمی بیشتر درباره نقشه راه Front-End صحبت کنیم و اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم.

 

برنامه نویسی وب

برنامه‌نویسی وب

نکاتی درباره برنامه‌نویسی وب

درگذشته برای برنامه‌نویسی وب تنها باید به HTML، CSS، جاوا اسکریپت و یک زبان برنامه‌نویسی بک‌اند مسلط بودید تا بتوانید شروع به انجام پروژه‌های مختلف کرده و از این طریق کسب درآمد داشته باشید و برای استخدام شدن هم تسلط به همین موارد و ارائه درست و مناسب آنها کفایت می‌کرد. با گذر زمان و افزایش اهمیت برنامه‌نویسی وب زبان‌ها و فریم‌ورک‌های مختلفی ارائه شدند که هریک دارای ویژگی‌های زیادی هستند. همین عامل نیز باعث شده است تا شروع مسیر یادگیری برنامه‌نویسی فرانت‌اند و در کل برنامه‌نویسی وب بسیار سخت و چالش‌برانگیز باشد.

 

ازآنجایی‌که یادگیری تمامی ابزارهای موجود در این زمینه امکان‌پذیر نیست شما نیازمند یک نقشه راه Front-End و راهنما هستید تا بتوانید بهترین مسیر را انتخاب کنید. با گسترش و توسعه برنامه‌نویسی هریک از دو بخش فرا‌نت‌اند و بک‌اند به یک تخصص مستقل تبدیل‌شدند؛ بنابراین شما می‌توانید یکی از آنها را به‌عنوان یک مسیر مجزا انتخاب کنید و در همان زمینه مشغول به کسب درآمد شوید بدون این‌که خودتان را درگیر مسیر دیگر کنید. شاید برای شما جالب باشد که بدانید بسیاری از متخصصان معتقدند تبدیل‌شدن به یک توسعه‌دهنده فول‌استک یک کار اشتباه است چراکه زمان زیادی را از شما می‌گیرد و شما می‌توانید با یادگیری یکی از این دو مسیر به درآمد یک توسعه‌دهنده فول‌استک برسید.

 

مزایای برنامه نویسی وب

مزایای برنامه‌نویسی فرانت‌اند

چه چیزی باعث انتخاب برنامه‌نویسی فرانت‌اند می‌شود؟

مسیر برنامه نویسی فرانت اند و نقشه راه برنامه نویسی فرانت اند نسبت به سایر تخصص‌ها کمی هموارتر است و شما راحت‌تر می‌توانید به یک متخصص در این زمینه تبدیل شوید و اگر شما نسبت به مسیری که انتخاب کرده‌اید مطمئن باشید زمان کمتری را برای رسیدن به یک نقطه مطمئن در این مسیر نیاز خواهید داشت. تقاضا برای جذب متخصص فرانت‌اند چه در داخل کشور و چه خارج از آن همیشه وجود داشته و در آینده نیز وجود خواهد داشت. برخی از شرکت‌های نظرسنجی و بازاریابی طبق نظرسنجی‌هایی که دارند شغل توسعه‌دهنده فرانت‌اند را جز 10 شغل برتر در دنیا می‌دانند.

 

ازآنجایی‌که درگیری یک متخصص فرانت‌اند در زمان انجام یک پروژه با پایگاه‌داده کمتر است و می‌توان بخش فرانت‌اند را حتی به‌صورت غیرحضوری نیز انجام داد امکان دریافت پروژه از داخل و خارج از کشور و دورکاری برای متخصصان فرانت‌اند همواره وجود دارد. با وجود راحتی بیشتر ولی درآمد آن تفاوت چندانی با برنامه‌نویس بک‌اند ندارد و جز مشاغل پردرآمد به شمار می‌آید. برنامه‌نویسی فرانت‌اند یک حرفه هیجان‌انگیز است که مدام در حال تغییر می‌باشد و همین عامل باعث می‌شود تا شما با یادگیری ابزارهای جدید همواره فرصت بهبود موقعیت شغلی خود را داشته باشید.

 

نیاز های برنامه نویسی فرانت اند

نیازهای برنامه‌نویسی فرانت‌اند

برای شروع برنامه‌نویسی فرانت‌اند به چه چیزهایی نیاز داریم؟

اگر شما هم قصد شروع مسیر یادگیری برنامه‌نویسی فرانت‌اند را دارید ابتدا باید HTML و CSS را به طور کامل بیاموزید. HTML برای اسکلت‌بندی اصلی پروژه‌های وب مورداستفاده قرار می‌گیرد و زبان استایل‌دهی CSS نیز برای ظاهر پروژه‌ها استفاده می‌شود. پس از یادگیری این دو در نقشه راه برنامه نویسی فرانت اند شما باید شروع به یادگیری زبان برنامه‌نویسی جاوا اسکریپت کنید. پس از یادگیری این سه زبان شما باید شروع به طراحی چند پروژه ساده کنید تا مفاهیم مربوط به آنها کاملا برای شما جا بیفتد. فراموش نکنید که تمرین و ساخت پروژه‌های تمرینی مهم‌ترین بخش از یادگیری ابزارهای فرانت‌اند می‌باشد.

 

اگر علاقه‌مند به مطالعه متن هستید و قصد دارید این سه زبان را از طریق مطالعه مطلب بیاموزید می‌توانید از وب‌سایت‌هایی مانند W3Schools، Javasctipt tutorial و وب‌سایت‌های مشابه دیگر برای این کار استفاده کنید. اگر برای یادگیری قصد دارید از ویدئوهای آموزشی استفاده کنید می‌توانید از یوتیوب، یودمی، edx و ... استفاده کنید. اگر در زمینه زبان انگلیسی مشکل دارید و به‌خوبی به این زبان مسلط نیستید بازهم مشکلی برای شروع مسیر برنامه نویسی فرانت اند نخواهید داشت چراکه از طریق سایت کدیاد می‌توانید به ویدئوهای آموزشی مراجعه کنید و به‌صورت کاملا رایگان و با بالاترین کیفیت ممکن این مطالب را بیاموزید.

 

فریم ورک های فرانت اند

فریم‌‎ورک‌های فرانت‌اند

اهمیت یادگیری فریم‌ورک‌های فرانت‌اند

امروزه در دنیای برنامه‌نویسی وب نیاز به‌سرعت عمل بسیار بیشتر از گذشته احساس می‌شود. با وجود این‌که سه زبانی که در بخش قبلی معرفی کردیم نیازهای اصلی برای شروع مسیر یادگیری برنامه‌نویسی فرانت‌اند هستند ولی برای ادامه کار کافی نخواهند بود. اگر قصد دارید سرعت کدنویسی خود را چندبرابر کنید و مهم‌تر از آن قصد دارید به گروه‌های برنامه‌نویسی ملحق شوید و برای خود رزومه بسازید قطعا نیازمند چند تکنولوژی دیگر نیز خواهید بود. در ابتدا شما باید یکی از فریم‌ورک‌های CSS را برای خود انتخاب کرده و آن را نیز بیاموزید. بوت‌استرپ، Materialize CSS و ... از جمله این فریم‌ورک‌ها هستند. شما می‌توانید آموزش‌های مربوط به این فریم‌ورک‌ها را نیز هم از منابعی که در بخش قبلی معرفی کردیم و هم از طریق سایت کدیاد تهیه کنید.

 

نکته بسیار مهم این است که آموزش‌های سایت کدیاد به‌صورت پروژه محور هستند و شما می‌توانید از آنها برای پروژه‌های خود نیز ایده بگیرید. در ابتدا یکی از این فریم‌ورک‌ها را انتخاب کرده و آن را به‌صورت کامل بیاموزید و سپس در آینده بر اساس پروژه‌هایی که در اختیار دارید سایر گزینه‌ها را نیز می‌آموزید. پس از انتخاب یکی از فریم‌ورک‌های CSS زمان آن است که یکی از فریم‌ورک‌ها یا کتابخانه‌های جاوا اسکریپت را نیز برای خود انتخاب کنید که در ادامه درباره آنها صحبت خواهیم کرد.

 

فریم‌ورک‌های جاوا اسکریپت

فریم‌ورک‌های جاوا اسکریپت

آشنایی با فریم‌ورک‌های زبان برنامه‌نویسی جاوا اسکریپت

در ادامه مسیر یادگیری برنامه‌نویسی فرانت‌اند شما باید یکی از فریم‌ورک‌های جاوا اسکریپت را نیز بیاموزید. از جمله این فریم‌ورک‌های جذاب می‌توان به انگولار، React و Vue اشاره کرد که امکان ایجاد وب‌سایت‌های تک صفحه‌ای را برای شما فراهم می‌کنند. شما با مراجعه به آگهی‌های کاریابی در حوزه طراحی فرانت‌اند معمولا می‌توانید یکی از این سه فریم‌ورک را مشاهده کنید. از میان این سه مورد در حال حاضر React جز محبوب‌ترین‌ها است که یک کتابخانه می‌باشد که برای اولین‌بار توسط شرکت فیس‌بوک استفاده شد و امروزه در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارد.

 

از میان این سه فریم‌ورک و کتابخانه کافی است که یکی از آنها را بیاموزید و در آن حرفه‌ای شوید و در ادامه کار در صورت نیاز می‌توانید سایر آنها را نیز بیاموزید. آموزش‌های مربوط به فریم‌ورک React نیز در حال حاضر در سایت کدیاد قابل‌مشاهده است که می‌توانید از آن استفاده کنید. حال شما هرآنچه که برای تبدیل‌شدن به یک توسعه‌دهنده فرانت‌اند نیاز دارید را در اختیار دارید و زمان آن است که پروژه‌های مختلف را انجام داده و تجربه خود را افزایش دهید که این مهم‌ترین مرحله برای یادگیری فرانت‌اند است.

 

نکات پایانی

نکات پایانی

نکات پایانی درباره مسیر یادگیری برنامه‌نویسی فرانت‌اند

یکی از مسائل مهمی که ممکن است برای شما به وجود بیاید انتخاب پروژه است. در آموزش‌های کدیاد پروژه‌های مختلفی برای شما طراحی شده است که می‌توانید آنها را انجام دهید. پس از انجام آنها می‌توانید با کمی جستجو پروژه‌های بسیار جذابی را بیابید که با استفاده از آنها می‌توانید خود را به چالش بکشید و مطالب جدیدی را نیز بیاموزید. شما به‌عنوان یک برنامه‌نویس فرانت‌اند باید با یک سیستم کنترل ورژن نیز آشنا شوید که معروف‌ترین آنها گیت است و با استفاده از آن می‌توانید پروژه‌های خود را نگهداری کرده و در معرض نمایش عموم قرار دهید. یک گیت‌هاب غنی می‌تواند تاثیر زیادی روی کاریابی شما در آینده داشته باشد.

 

 

 

 


 

مسیر یادگیری برنامه نویسی

 


 

مسیر یادگیری زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت

 


 

مسیر یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون

 


 

مسیر یادگیری زبان برنامه نویسی موبایل

 


 

مسیر یادگیری توسعه دهنده وب

 


 

مسیر یادگیری برنامه نویسی بک اند

 


 

مسیر یادگیری سئو (seo)