دیجیتال مارکتینگ چیست؟

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

 

امروزه استفاده از اینترنت برای همه مردم به یک نوع نیاز تبدیل شده است و حقیقتا کسی نمی تواند بدون اینکه حتی یک بار به دنیای اینترنت متصل بشود، زندگی خود را پیش ببرد. بیایید تا واقع بینانه به این موضوع فکر کنیم. نگاهی به گذشته بیندازید و ببینید که اجداد ما چگونه بدون اینترنت زندگی خود را پیش میبردند. امروزه ما با متصل شدن به دنیای رنگارنگ اینترنت، می توانیم در کسری از ثانیه بدون جابجایی به آن سر دنیا سفر کنیم و به میلیون ها اطلاعات در سراسر این کره خاکی دسترسی داشته باشیم.

آیا این را به خاطر دارید که در روزگاران قدیم یعنی قبل از ظهور اینترنت و فروشگاه های اینترنتی، مردم چگونه یک محصول را تهیه می کردند؟ بله، درست گفتید، آن ها برای خرید یک محصول به بازار ها و محل های کسب و کار می رفتند تا بتوانند محصول مورد علاقه خود را به درستی تهیه کنند. اما امروزه با خلق دنیای جذاب اینترنت شما در کسری از ثانیه محصول خود را میان میلیارد ها محصول در فروشگاه اینترنتی پیدا می کنید و تنها با چند کلیک آن را درب خانه تحویل میگیرید. زیبا نیست؟ قطعا استفاده از اینترنت زیبایی ها و شگفتی های خودش را دارد.

با پیشرفت تکنولوژی و دنیای اینترنت، بسیاری از کسب و کار ها به این فضا روی آوردند تا بتوانند محصولات خود را به مشتریان بفروشند و به صورت آنلاین کسب درآمد کنند. دیجیتال مارکتینگ یا همان بازاریابی دیجیتال به شما می آموزد که چگونه می توانید محصول خود را در اینترنت به فروش برسانید و از آن کسب درآمد کنید. اگر شما هم به دیجیتال مارکتینگ علاقه مند هستید، این مقاله کامل و جامع از آکادمی برنامه نویسی کدیاد مخصوص شما عزیزان است. با ما در ادامه همراه باشید…

 

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

مهم ترین قدمی که در ابتدای این مقاله باید با یکدیگر برداریم، درک کردن واژه دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی دیجیتال) است. دیجیتال مارکتینگ به زبان ساده به معنی استفاده از یک روش برای معرفی و فروش یک محصول در بستر اینترنت به مشتریان می باشد. در چند سال اخیر، با شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان، همه کسب و کار ها به دنیای اینترنت روی آوردند و سعی کردند تا محصولات خود را از طریق استراتژی های دیجیتال مارکتینگ به فروش برسانند که می توانیم با قاطعیت بگوییم که شروع ویروس کرونا برای دیجیتال مارکتینگ یک انقلاب و پیشرفت بود و باعث شد که بسیاری از کسب و کار های محلی که قبلا به صورت سنتی محصولاتشان را به مشتریان می فروختند، بتوانند حالا در بستر اینترنت این کار را انجام دهند.

واژه بازاریابی (Marketing) به روش های کسب و کار گفته می شود که بتواند توجه مشتریان را به محصول خود جلب کند و با ارائه مطالب و محتوای مفید بتواند آن ها را به مشتریان وفادار و با اعتماد تبدیل کند. 

و کلمه ی دیجیتال (اینترنتی) به معنای همه کانال های ارتباطی بین کسب و کار ها و مشتریان می باشد که از آن طریق بتوانیم محصولمان را به مشتریان بفروشیم. برخی از کانال های ارتباطی عبارت اند از : (دستگاه های موبایل، تبلت ها، کامپیوتر ها، لپ تاپ ها و …)

 

مثال هایی برای درک بهتر دیجیتال مارکتینگ

به صورت کلی، دیجیتال مارکتینگ به جای استفاده از کانال های ارتباطی سنتی مانند (تبلیغات چاپی، تلویزیونی و یا بیلبوردی) از اینترنت و کانال های ارتباطی دیجیتال برای ارائه محصولات کسب و کار و شناخته شدن آن برای مشتریان استفاده می کند. حالا برای درک بهتر واژه دیجیتال مارکتینگ، بهترین راه دانستن برخی مثال از این حوزه ی جذاب در اینترنت است که عبارت اند از :

 

  • اجرای تبلیغات آنلاین برای شناخته شدن برند شما در دنیای اینترنت
  • تولید محتوای ارزشمند مانند (مقاله های وبلاگی، ویدیو، پادکست، اینفوگرافیک)
  • ایجاد وب سایت برای ارائه دید بهتری از کسب و کار خود به مشتریان
  • استفاده از ابزار های جمع آوری اطلاعات برای شناختن مخاطبان هدف کسب و کار خود
  • فعالیت و تعامل با مشتریان در فضای مجازی و اینترنت برای ایجاد اعتماد و وفاداری در مشتری

 

این ها تنها برخی از مثال های مهم از دیجیتال مارکتینگ بودند که نمونه های بسیار زیاد دیگری هم وجود دارد که در ادامه این مقاله ی جذاب و کاربردی به آنها اشاره خواهیم کرد.

 

چرا دیجیتال مارکتینگ در دنیای امروز بسیار اهمیت دارد؟

شاید از خود بپرسید که دقیقا دیجیتال مارکتینگ مگر چه اهمیتی در دنیای امروز دارد که بسیاری از کسب و کار ها در حال کوچ کردن به این دنیای شگفت انگیز هستند؟ در این قسمت قصد داریم تا به 6 دلیل که نشان دهنده اهمیت بازاریابی دیجیتال است اشاره کنیم تا بتوانیم درک بهتری از این حوزه مارکتینگ داشته باشیم. برخی از این دلایل عبارت اند از : 

 

  • با دیجیتال مارکتینگ، نرخ بالاتر و مشتریان بسیار زیاد تری خواهید داشت.
  • با استفاده از کانال های ارتباطی می توانید به آسانی مخاطب خود را قیف فروش هدف قرار دهید و با آن ها در ارتباط باشید.
  • استفاده از استراتژی ها و یا برگزاری کمپین های فروش، بسیار آسان تر از روش سنتی دیجیتال مارکتینگ می باشد.
  • در دیجیتال مارکتینگ می توانید با برند های بزرگ عادلانه رقابت کنید.
  • بازاریابی دیجیتال نسبت به روش سنتی بازاریابی بسیار ارزان تر و مقرون به صرفه تر در هزینه ها می باشد.
  • تغییر در استراتژی های دیجیتال مارکتینگ بسیار آسان تر است و پیچیدگی خاصی ندارد.

 

حالا شاید بهتر متوجه بشوید که چرا دیجیتال مارکتینگ در کسب و کار دارای اهمیت بسیار زیادی است و بدیهی است که همه کسب و کار ها برای فروش محصولات خود به سمت بازاریابی دیجیتال حرکت کنند.

 

استراتژی های دیجیتال مارکتینگ کدامند؟

برای اینکه بتوانید درک بهتری از دیجیتال مارکتینگ در دنیای کسب و کار ها پیدا کنید، نیازمند این هستید که با انواع استراتژی های مهم حوزه بازاریابی دیجیتال آشنا شوید. این حوزه ی بسیار جذاب و شگفت انگیز دارای 10 استراتژی مهم در کسب و کار است که با دنبال کردن دانه به دانه ی آن ها می توانید یک بازاریابی دیجیتال خوبی را برای یک کسب و کار پیاده سازی کنید. استراتژی های مهم دیجیتال مارکتینگ عبارت اند از : 

 

  1. هدف ها : چه هدفی از دیجیتال مارکتینگ برای کسب و کار خود دارید؟
  2. مشخص کردن مشتری : مشتری هدف کسب و کار خود را به خوبی بشناسید و نیاز های او را پیدا کنید.
  3. سئو و SEM : تحقیق کلمات کلیدی و داشتن تبلیغات کلیکی
  4. تعیین نقش : یک نقش برای هر عضو تیم در نظر بگیرید
  5. تعیین رقیب : تحقیقات مناسبی برای مشخص کردن محل حضور رقیب انجام دهید
  6. شبکه های اجتماعی : در شبکه های اجتماعی مختلف فعالیت داشته باشید
  7. بازاریابی محتوایی : محتوای بی نظیر و مناسبی برای مخاطب انتخاب کنید
  8. بازاریابی موبایلی : پلتفرم مناسبی را برای بازاریابی با موبایل در نظر بگیرید.
  9. اندازه گیری معیار ها : موفقیت کمپین های تبلیغاتی را دقیق نظارت کنید
  10. بازاریابی ایمیلی : ایمیل های مناسبی برای مشتریان هدف کسب و کار خود ارسال کنید.

 

اگر بتوانید این مهارت ها و استراتژی های کلیدی را در دیجیتال مارکتینگ به درستی فرا بگیرید و از آن ها در کسب و کار خود به درستی استفاده کنید، می توانید به آسانی در این رقابت دیجیتالی پیروز و موفق باشید.

 

به چه کسی کارشناس دیجیتال مارکتینگ می گویند؟

به زبان ساده به شخصی که در حوزه دیجیتال مارکتینگ به صورت حرفه ای در حال فعالیت است و از این طریق هم کسب درآمد میکند، دیجیتال مارکتر یا کارشناس دیجیتال مارکتینگ می گویند. ایشان از طریق پلتفرم های آنلاین مختلف و با تکیه بر یک سری اصول و استراتژی، محصولات و خدمات برندی را معرفی می‌کند. این افراد از تکنیک‌هایی مانند بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO)، بازاریابی رسانه‌های اجتماعی، تولید محتوا، بازاریابی ایمیلی، تبلیغات آنلاین و… برای دستیابی و تعامل با مخاطبان هدف استفاده می‌کنند. کارشناسان دیجیتال مارکتینگ داده‌ها و معیارها را برای بهینه سازی کمپین‌ها و به دست آوردن نتایج دلخواه مانند افزایش ترافیک وب‌سایت یا افزایش فروش، تجزیه و تحلیل می‌کنند.

اگر شما عزیزان هم دوست دارید تا به صورت حرفه ای در حوزه بازاریابی دیجیتال فعالیت کنید، باید همیشه در حال یادگیری باشید و مهارت های جانبی و مهم این حوزه را به درستی فرا بگیرید و از هیچ نکته ای ساده گذر نکنید.

 

وظایف اصلی یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ

حالا که با هویت اصلی یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ آشنا شدید بهتر است که وظایف اصلی آن هم به خوبی بشناسید. کارشناس دیجیتال مارکتینگ بیشتر روی تدوین، پیاده سازی و نظارت بر مراحل مختلف کمپین های تبلیغاتی در کانال های بازاریابی دیجیتالی تمرکز می کند. نکته ی جالبی که باید در مورد کارشناسان دیجیتال مارکتینگ بدانید این است که همه کارشناسان این حوزه مانند کارشناس سئو، کارشناس بازاریابی و … نوعی دیجیتال مارکتر به حساب می آیند.

در قسمت پایین می توانید وظایف مهم یک دیجیتال مارکتر و یا کارشناس دیجیتال مارکتینگ را ببینید:

 

  1. همکاری با دیگر آژانس های تبلیغاتی و شرکای تجاری
  2. تحلیل سفر مشتری در کانال های بازاریابی مختلف و خواندن ذهن مشتری
  3. ایده پردازی برای استراتژی های جدید در کسب و کار
  4. پیگیری موضوعات جدید در حوزه دیجیتال مارکتینگ و تاثیر دهی آن ها بر روی کمپین ها
  5. تحلیل عملکرد کمپین ها و بررسی KPI ها
  6. طراحی و تقویت اجرای برند در بازار های آنلاین
  7. برنامه ریزی و اجرای کمپین های سئو، بازاریابی ایمیلی و…

 

البته وظایف یک دیجیتال مارکتر خیلی فراتر از این آیتم ها می باشد و این وظایف دقیقا بستگی به حوزه فعالیت کسب و کار دارد که در این قسمت سعی کردیم تا مهم ترین آن ها را برای شما عزیزان لیست کنیم تا بتوانید درک بهتری از یک دیجیتال مارکتر و کار آن پیدا کنید.

 

انواع مختلف بازاریابی دیجیتال به زبان ساده

روش ها و انواع مختلفی را می توان برای حوزه دیجیتال مارکتینگ مثال زد که از میان این انواع مختلف و مهم در این حوزه منحصر به فرد، 15 مورد را برای شما عزیزان در این قسمت قرار دادیم تا با بررسی عنوان شغلی و هدف در صورت علاقه به این حوزه در آینده یکی از این شاخه ها را برای فعالیت خود انتخاب کنید. انواع مختلف بازاریابی دیجیتال عبارت اند از : 

 

  1. سئو : کسب رتبه ی بهتر در گوگل
  2. موبایل مارکتینگ : تبلیغ محصول و ارائه آن از طریق دستگاه موبایل
  3. بازاریابی عصبی : استفاده از علم عصب شناسی برای بهبود نتیجه های کمپین های بازاریابی
  4. بازاریابی مجدد : ایجاد شانس تبدیل مخاطب به مشتری
  5. بازاریابی ویدئویی : معرفی محصول و یا برند کسب و کار خود
  6. محتوای حمایت شده : افزایش ترافیک و آگاهی از برند 
  7. بازاریابی درونگرا : جلب رضایت مشتری در هر مرحله از سفر مشتری
  8. روابط عمومی دیجیتال : افزایش پوشش دیجیتال در ارتباط با مخاطب 
  9. بازاریابی ایمیلی: اطلاع رسانی کمپین ها و رویداد ها
  10. اتوماسیون بازاریابی :  خودکار سازی فرآیند ها به ویژه مخاطبین راغب
  11. تبلیغات همسان : افزایش ترافیک 
  12.  همکاری در فروش : مشارکت در فروش و گرفتن پورسانت از طرف مقابل
  13. تبلیغات کلیکی : افزایش ترافیک وب سایت
  14. بازاریابی شبکه های اجتماعی : افزایش آگاهی از برند 
  15. بازاریابی محتوایی : ارائه خدمات و تبلیغ با محتوا نویسی و انتشار

 

کاربرد های دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ یک روش تبلیغاتی است که از ابزار‌های دیجیتال برای تبلیغ محصولات یا خدمات استفاده می‌‌کند. این روش با استفاده از پلتفرم‌‌های مختلف اینترنتی به افراد، مشتریان و جامعه هدف به شیوه‌های مختلف پیام‌‌های تبلیغاتی ارسال می‌کند. دیجیتال مارکتینگ کاربرد‌های گسترده‌ای دارد که در این قسمت از مقاله به خوبی با آن‌ها آشنا خواهید شد. اما در نهایت هدف از آن، افزایش مشتریان و فروش بیشتر است. برخی از مهم ترین کاربرد ترین های دیجیتال مارکتینگ عبارت اند از : 

 

  • افزایش فروش و درآمد برای کسب و کار
  • برندینگ و شناخت برند
  • جذب و تعامل با مخاطبان به صورت حرفه ای
  • سئو و بهینه سازی موتور های جستجو
  • تبلیغات هدفمند
  • ایمیل مارکتینگ حرفه ای
  • تحلیل داده و بازاریابی هوشمند
  • بازاریابی محتوایی
  • بازاریابی موبایلی
  • بازاریابی ویدیویی
  • بازاریابی چابک
  • بازاریابی اجتماعی
  • بازاریابی مبتنی بر مکان

 

بازاریابی دیجیتال (دیجیتال مارکتینگ) کاربرد های بسیار زیادی در زندگی ما انسان ها دارد و می توان گفت که دیجیتال مارکتر ها سهم بسیار بزرگی در پیشرفت کسب و کار های امروزی در دنیای اینترنت دارند و حضور آن ها برای قدرتمند شدن و باقی ماندن کسب و کار ها در فضای رقابتی بین رقیبان ضروری و مهم است.

 

ویژگی های دیجیتال مارکتینگ در کسب و کار ها

شاید تا به اینجای مقاله شما از خود بپرسید که دقیقا دیجیتال مارکتینگ چه ویژگی هایی را به کسب و کار ما اضافه می کند و دلیل استفاده از آن دقیقا در کسب و کار ها چیست؟ پاسخ به این سوال بسیار آسان است. کسب و کاری را فرض کنید که اصلا در اینترنت فعالیتی ندارد و از ویژگی های دیجیتال مارکتینگ به هیچ عنوان استفاده نمی کند. خب به صورت قطعی این کسب و کار شکست خواهد خود و دلیل آن نداشتن فعالیت در بستر اینترنت یعنی جایی که مردم بسیار در آن حضور دارند. در ادامه به برخی از ویژگی های مهم دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی دیجیتال) خواهیم پرداخت که عبارت اند از : 

 

  • مقیاس پذیری : امکان شروع با بودجه کم و هدف گیری بازار های محلی و جهانی
  • هدفگیری دقیق : شناسایی مخاطبان بر اساس داده ها و پیدا کردن نیاز آن ها
  • قابلیت اندازه گیری : ردیابی دقیق نرخ کلیک و کمپین ها در کسری از ثانیه
  • تعاملی بودن : امکان ارتباط دو طرف با مشتریان
  • هزینه اثربخشی : کاهش هزینه های تبلیغات به صورت سنتی
  • انعطاف پذیری و چابکی : امکان تغییر سریع استراتژی ها و هدف ها برای کسب و کار
  • دسترسی 24 ساعته : دسترسی مشتریان به کانال های ارتباطی و خرید محصولات 24 ساعته
  • تکثیر پذیری محتوا : استفاده چندباره از یک محتوا در کانال های محتوایی متفاوت
  • پشتیبانی از چند کاناله : یکپارچه سازی کمپین ها در شبکه های اجتماعی و فعال
  • بهبود تجربه کاربری : شخصی سازی پیشنهاد ها بر اساس رفتار مشتریان

 

حوزه دیجیتال مارکتینگ دارای ویژگی های بسیار زیادی است که در این قسمت سعی کردیم که تعداد مهمی از آن ها را برای شما علاقه مندان به این حوزه ی جذاب لیست کنیم.

 

گام های راه اندازی دیجیتال مارکتینگ

فرض کنید که یک کسب و کار بسیار خوب به روش سنتی راه اندازی کردید و در روند بازاریابی خود احساس کرده اید که دیگر روش سنتی به خوبی برای نیاز های مردم و جذب مشتریان و مخاطبان کافی نیست، خب یکی از بهترین راه ها، راه اندازی دیجیتال مارکتینگ اینترنتی برای کسب و کار خود است تا بتوانید با استفاده از روش ها و استراتژی های مختلف به کسب و کار خود رونق دهیم. برای اینکه بتوانیم برای کسب کار دیجیتال مارکتینگ را راه اندازی کنیم نیاز داریم تا 5 گام عملی را اجرا کنیم.

 

  1. تعیین هدف قابل اندازه گیری : تعیین هدف برای کسب و کار و ساخت یک مسیر برای رسیدن به دیجیتال مارکتینگ حرفه ای
  2. شناخت مخاطب : در مرحله دوم شما عزیزان باید مخاطب خودتان را به خوبی بشناسید و نیاز های او را تشخیص دهید.
  3. شناخت برند : برند ساخته شده باید به درستی شناخته شود تا بتوانیم استراتژی های خوبی را برای بهبود برند پیدا کنیم و برای آن ها اقدام کنیم.
  4. شناخت رقبا : در این مرحله شما عزیزان باید رقیبان محصولی خود را به خوبی بشناسید و بتوانید در محصول خود تغییری ایجاد کنید که از آن ها پیشی بگیرید.
  5. اندازه گیری : در این مرحله شما عزیزان به عنوان یک دیجیتال مارکتر باید تمام پیشرفت های کسب و کار را بتوانید اندازه گیری کنید و برای پیشرفت هر عامل ایده پردازی کنید.

 

اگر دوست دارید تا برای کسب و کار خود یک مارکتینگ قوی بسازید، باید تمام این مراحل بالا که توضیح داده شد را به درستی و با دقت زیاد پیش ببرید تا بتوانید قدم به قدم با استفاده از استراتژی های مختلف بازاریابی یک کسب و کار موفق بسازید.

 

قدم های تاثیر گذار برای راه اندازی بازاریابی دیجیتال

در بازاریابی دیجیتالی با همان دیجیتال مارکتینگ یکی از دشوار ترین اهداف، تبدیل مخاطب به مشتری واقعی است. ما به صورت کلی برای اینکه بتوانیم یک مخاطب را به مشتری تبدیل کنیم باید آن را از قیف فروش در دیجیتال مارکتینگ رد کنیم.

این قیف به طور معمول دارای 4 بخش است که عبارت اند از : (آگاهی، علاقه، تصمیم گیری و اقدام). برای مثال فرض کنید که یک مخاطب از کانال ارتباطی مانند پیج اینستاگرام صفحه کسب و کار شما را بازدید کرده و از طریق لینک ورود به وب سایت در پیج شما به وب سایت شما هدایت شده است. خب در این مرحله این مخاطب یک مشتری احتمالی است و اصلا هدف او مشخص نیست که آیا سرانجام بازدید آن به خرید منتهی می شود و یا فقط بازدید احتمالی بوده است. 

اگر مشتری در وب سایت شما اکانتی ساخت و یا از طریق فرم ایمیل، ایمیل خود را در سامانه شما ثبت کرد، آن مشتری به یک مشتری راغب تبدیل می شود و می توانید از طریق کانال های ارتباطی به غیر از وب سایت یعنی SMS و یا ایمیل با مشتری راغب ارتباط داشته باشید. 

 

  • آگاهی : آگاهی به لحظه‌ای می‌گویند که برای اولین بار توجه مشتری را جلب کرده باشید. این کار ممکن است با یک توییت در توییتر انجام شده یا اشتراک‌گذاری پست شما در شبکه‌های اجتماعی سبب این اتفاق باشد. در این‌جا، مشتری احتمالی با کسب‌ و‌ کار شما آشنایی پیدا می‌کند.
  • علاقه : زمانی که مشتریان با تحقیق و مقایسه انتخاب‌های خود روبرو شوند، به بخش علاقه در قیف فروش رسیده‌اند. در این زمان باید محتوایی ارزشمند را برای او فراهم کنید اما نیازی به فروش کالا نیست. اگر از همان ابتدا، شخص را مجبور به خرید کنید، مشتری احتمالی خود را از دست خواهید داد. در این مرحله هدف این است که تخصص خود را نشان دهید و به هر شکل ممکن به او کمک کنید تا تصمیم درستی بگیرد.
  • تصمیم گیری : مرحله تصمیم در قیف فروش دیجیتال مارکتینگ به مرحله‌ای می‌گویند که در آن، مشتری آمادگی خرید داشته باشد. در این مرحله، او چندین انتخاب از جمله کسب‌وکار شما را در نظر گرفته است. در اینجا باید بهترین پیشنهادات خود را ارائه کنید. از جمله این پیشنهادات می‌توان به ارسال رایگان، کد تخفیف یا کالای هدیه اشاره کرد. به هر شکل باید پیشنهادی را ارائه کرد که مشتری راغب توانایی رد کردن آن را نداشته باشد.
  • اقدام : در پایین‌ ترین بخش قیف فروش، مشتری اقدامی را انجام می‌دهد. در این مرحله، او کالا یا خدمات شما را خریداری می‌کند و به بخشی از اکوسیستم کسب‌وکار شما تبدیل می‌شود. رسیدن یک مشتری به انتهای قیف به معنی پایان کار شما نیست. بلکه هدف این است که او دوباره و چندباره از شما خرید داشته باشد.

 

اهمیت استفاده از دیجیتال مارکتینگ در فروش نرم افزار

استفاده از دیجیتال مارکتینگ در فروش نرم افزار می تواند فروش آن را بسیار افزایش دهد و در این عرصه بسیار تاثیر گذاری باشد. فرض کنید که شما یک نرم افزار بسیار قدرتمند و زیبا توسعه داده اید، اما هنر فروش و معرفی آن را ندارید و به همین دلیل نمی توانید آن را به مردم عرضه کنید. نتیجه ی این مسیر این است که شما نمی توانید به موفقیت با این نرم افزار موفق شوید. 

دیجیتال مارکتینگ به شما عزیزان این کمک را می کند تا بتوانید نرم افزارتان را به مردم نشان دهید و آن را به درستی برای کسب درآمد عرضه کنید. در ادامه به برخی از نکات مهم برای رشد نرم افزار و فروش آن با کمک دیجیتال مارکتینگ اشاره خواهیم کرد که عبارت اند از : 

 

  • با دیجیتال مارکتینگ افراد از خدمات شما آگاهی کسب می‌کنند و به نوعی با برند شما درگیر می‌شوند.
  • دیجیتال مارکتینگ روش بسیار به صرفه‌ای از لحاظ زمان و قیمت است. چرا که با اکثریت مخاطبین در ارتباط هستید و در کمترین زمان ممکن با کمترین هزینه می‌توانید محصول خود را به مخاطب معرفی می‌کنید.
  • آفرهای ویژه در زمان مناسب به رشد چند برابری شما در فروش کمک می‌کند.
  • دیجیتال مارکتینگ به نوعی تبلیغات دهان به دهان است.  برند شما خیلی سریع و راحت بین افراد دست به دست می‌شود. در نتیجه افراد بیشتری آن را می‌بینند.
  • یکی از موثرترین و کارآمدترین روش‌هایی که کمک می‌کند تا مشتریان بالقوه به مشتریان بالفعل تبدیل شوند، دیجیتال مارکتینگ می‌باشد. بنابراین اگر توسعه دهنده نرم افزاری هستید از بازاریابی فروش نرم افزار به سبک مدرن غافل نشوید.
  • با استفاده از این فضا ۲۴ ساعت شبانه روز به راحتی تبلیغ کنید و مشتری جذب کنید.
  • در این سبک مدرن فروش می‌توانید به راحتی بررسی کنید که کدام روش تبلیغات برای شما کاربردی و موثرتر واقع شده است. در واقع تجربه‌ کسب می‌کنید و در آینده روش‌هایی دیگری را برای پیشرفت در نظر می‌گیرید.
  • از هزینه‌هایی که در روش سنتی پرداخت می‌کردید در این سبک خبری نیست. چرا که برای تبلیغات نیازی به بنر و بروشور نیست.

 

با دیجیتال مارکتینگ آینده در دستان شماست

امروزه همه کسب و کار ها باید در دنیای اینترنت بدرخشند و محصولات خود را به مخاطبان نمایش دهند تا بتوانند در این دنیای دیجیتال محصولات خود را به فروش برسانند. تصور کنید صاحب یک لباس فروشی در یکی از شهرهای کشور هستید. اگر هیچ فعالیتی در اینترنت نداشت باشید، مشتریان شما فقط افراد موجود در آن شهر هستند. اما اگر فعالیت خود را در دنیای دیجیتال آغاز کنید و یک بازاریاب دیجیتال حرفه‌ای استخدام کنید که تعداد مشتریان و فروش شما را چندین برابر کند، چقدر حاضرید به او بپردازید؟ قطعا آن شخص مستحق درآمد بالایی می‌باشد، زیرا درآمد شما را چند برابر کرده است! به همین دلیل است که دیجیتال مارکتینگ یکی از پردرآمدترین تخصص‌ های حال حاضر و آینده می‌باشد! اگر سری به سایت‌های کاریابی بزنید و دیجیتال مارکتینگ را جستجو کنید، متوجه خواهید شد که بیشترین درآمدها مرتبط با این حوزه است. اگر شما عزیزان تا به اینجای کار به حوزه دیجیتال مارکتینگ علاقه مند شده اید و دوست دارید تا فعالیت خود را بدون وقفه شروع کنید، ما در آکادمی برنامه نویسی کدیاد در کنار شما عزیزان هستیم.

 

تفاوت های بازاریابی دیجیتال با روش سنتی

در این بخش از مقاله، دوست داریم تا یک مقایسه ی جذاب با همدیگر انجام دهیم تا تفاوت بازاریابی دیجیتالی (دیجیتال مارکتینگ) را با بازاریابی سنتی متوجه شویم و دقیقا بفهمیم که چقدر دیجیتال مارکتر ها می توانند در فروش و نمایش کسب و کار ما مهم و تاثیر گذار باشند. در قسمت پایین ویژگی های این نوع بازاریابی را می توانید مشاهده کنید و در ذهن خود مقایسه را انجام دهید. 

 

ویژگی های بازاریابی سنتی : 

 

  • استفاده از کانال‌های بازاریابی سنتی مانند تلویزیون، رادیو، روزنامه، نشریه و …
  • هزینه‌های بالای بازاریابی
  • برقراری ارتباط یک‌ طرفه بین کسب و کار و مشتری
  • دسترسی به طیف محدودی از مخاطبان هدف
  • نرخ تبدیل و بازگشت سرمایه پایین
  • نیاز به صرف زمان بیشتر

 

ویژگی های بازاریابی دیجیتالی : 

 

  • به‌کارگیری کانال‌های بازاریابی مدرن مانند موتورهای جستجو، شبکه‌های اجتماعی و …
  • استراتژی‌های مقرون‌به‌صرفه‌تر
  • برقراری ارتباط دو طرفه و دیالوگ بین کسب و کار و مشتری
  • دسترسی به مخاطبان هدف گسترده‌ تر
  • نرخ تبدیل و بازگشت سرمایه بالا
  • اثربخشی در مدت زمان کوتاه‌تر

 

معرفی دوره آموزش مبانی دیجیتال مارکتینگ آکادمی کدیاد

حالا که با تمام ابعاد حوزه دیجیتال مارکتینگ آشنا شدید، احتمال می دهیم که دوست داشته باشید تا قدم به مسیر حوزه بازاریابی دیجیتال بگذارید و تمام مفاهیم آن را به درستی فرا گیرید و در آینده ای نزدیک به عنوان یک دیجیتال مارکتر فعالیت کنید. 

در دوره مبانی بازاریابی دیجیتال آکادمی برنامه نویسی کدیاد، تمام تکنیک‌های فروش و ابزار‌های کلیدی دیجیتال مارکتینگ که موجب رشد کسب و کارها می‌شوند به صورت کاملا رایگان آموزش داده خواهد شد. در این دوره آموزش دیجیتال مارکتینگ قرار است یاد بگیرید که هر یک از این ابزارها چگونه و چه زمانی به کار گرفته می‌شوند، تا بهره‌وری در ارائه محصولات یا خدمات نتیجه دهد. دوره ستون‌های بازاریابی دیجیتال شامل شرح تمام اصول و تعاریف اولیه مبحث بازاریابی اینترنتی است. این دوره جامع و کاربردی به معرفی ابزار‌های دیجیتال مارکتینگ می‌پردازد و پس از آشنایی لازم با هر کدام از ابزارها، به سراغ معرفی تمپلیت و تکنیک‌های کلیدی خواهد رفت که هر یک مخصوص رشد فضای کسب و کار هستند.

 

ورود به دوره آموزشی : کلیک کنید

 

سخن پایانی

تصور کنید دنیایی بدون اینترنت چگونه بود؛ زمانی که برای خرید یک کتاب ساده باید ساعت ها در کتابفروشی ها می گشتیم یا برای ارتباط با عزیزانمان روزها منتظر نامه می ماندیم. امروز با چند کلیک ساده به دنیایی از اطلاعات دسترسی داریم، محصولات مورد نیازمان را در کمترین زمان پیدا می کنیم و حتی کسب و کارها می توانند در بستر دیجیتال رشد کنند و به مشتریان جهانی دست یابند. این تحول شگفت انگیز مدیون قدرت دیجیتال مارکتینگ است که نه تنها روش های خرید و فروش را دگرگون کرده، بلکه فرصت های بی نظیری برای رشد کسب و کارها ایجاد کرده است. اگر شما هم دوست دارید از این فرصت طلایی استفاده کنید و محصولات یا خدمات خود را به میلیون ها نفر معرفی کنید، زمان آن رسیده که پا به دنیای جذاب بازاریابی دیجیتال بگذارید.

 

سوالات متداول

1. دیجیتال مارکتینگ دقیقا چیست و چرا اینقدر مهم شده؟

دیجیتال مارکتینگ به مجموعه روش هایی گفته می شود که از طریق اینترنت و ابزارهای دیجیتال مثل شبکه های اجتماعی، ایمیل، موتورهای جستجو و وب سایتها برای معرفی و فروش محصولات استفاده می کند. اهمیت آن به این دلیل است که امروزه بیشتر مردم زمان خود را در فضای آنلاین میگذرانند و کسب و کارها برای دیده شدن و جذب مشتری چاره ای جز استفاده از این روش ها ندارند.  

 

2. آیا دیجیتال مارکتینگ فقط مخصوص کسب و کارهای بزرگ است؟

خیر، دیجیتال مارکتینگ برای همه کسب و کارها، از کوچک تا بزرگ، مناسب است. حتی یک فروشگاه محلی یا یک فریلنسر هم می تواند با بودجه کم در شبکه های اجتماعی یا از طریق سئو فعالیت خود را گسترش دهد و مشتریان جدید جذب کند.  

 

3. چقدر زمان می برد تا نتایج دیجیتال مارکتینگ را ببینیم؟

این موضوع کاملا بستگی به استراتژی هایی که انتخاب میکنید دارد. بعضی روش ها مثل تبلیغات کلیکی یا شبکه های اجتماعی در کوتاه مدت نتیجه می دهند، اما روش هایی مثل سئو یا بازاریابی محتوایی ممکن است چند ماه زمان میبرد تا اثر خود را نشان دهند. صبر و پیوستگی در اجرای کمپین ها کلید موفقیت است.  

 

4. آیا بدون دانش فنی می توان دیجیتال مارکتینگ را شروع کرد؟

بله، بسیاری از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ کاربرپسند هستند و نیاز به تخصص خیلی پیچیده ای ندارند. البته یادگیری اصول اولیه مثل تولید محتوا، تبلیغات در شبکه های اجتماعی یا مبانی سئو می تواند به شما کمک کند تا نتیجه بهتری بگیرید. منابع رایگان و دوره های آموزشی زیادی هم برای شروع وجود دارد.  

 

5. چگونه می توان فهمید که دیجیتال مارکتینگ برای کسب و کار ما جواب داده است؟

با استفاده از ابزارهای تحلیل داده مثل گوگل آنالیتیکس یا گزارش های شبکه های اجتماعی می توانید میزان بازدید، تعامل کاربران و نرخ تبدیل را بررسی کنید. اگر تعداد مشتریان، فروش یا شناخته شدن برند تان افزایش پیدا کرده، یعنی استراتژی های شما موثر بوده اند.