طراحی سایت

آموزش رایگان طراحی ui ux به همراه فیگما | طراحی تجربه کاربری پروژه محور

در دنیای امروز جذابیت آنچه ما به عنوان محصول یا خدمات ارائه می کنیم، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. این جذابیت در شیوه ی ارائه و جذب دیدگان کاربران خلاصه خواهد شد و یک مهارت تخصصی و لازم است. آکادمی کدیاد در دوره آموزش جامع طراحی ux ui به همراه فیگما، این مهارت را از صفر تا صد به شما آموزش می دهد.

آخرین بروزرسانی در تاریخ ۱۴۰۲/۱۰/۰۷
05 : 41 : 06

قیمت دوره :

courseTitle

حتما در آگهی های استخدامی یا حوزه های توسعه وب با کلماتی نظیر  طراح UI و UX مواجه شده اید. رابط کاربری (UI) مخفف کلمه User interface است. همچنین تجربه کاربر (UX) نیز مخفف کلمه  user experience می باشد. این دو کلمه در مباحث مربوط به توسعه وب و IT زیاد استفاده می شوند. اما این اصطلاحات به چه معنا هستند و طراح UX یا UI بودن به چه معنا است؟ در این مقاله شما را با این دو مفهوم آشنا می کنیم و سپس در مورد UX و آموزش آن صحبت خواهیم کرد.

 

طراحی UX و UI چیست؟

رابط کاربری یا UI به صفحه‌ها، دکمه‌ها، کلیدها و سایر عناصر بصری اشاره دارد که کاربر هنگام استفاده از یک وب‌سایت، برنامه یا سایر دستگاه‌های الکترونیکی با آن ها تعامل دارد. UX در ارتباط با رفتار، تجربه و احساس کاربر هنگام استفاده از سایت یا اپلیکیشن ها است. طراحی UX تک تک عناصری که این تجربه را شکل می‌دهند و احساس کاربر را، در نظر می‌گیرد. اینکه آیا کاربر به راحتی می تواند به اهداف خود در صفحات وب برسد یا نه.

 

طراح UX چه کسی است؟

نقش طراح UX این است که یک محصول یا خدمت را قابل استفاده، لذت بخش و در دسترس طراحی کند. در حالی که بسیاری از شرکت ها در زمینه تجربه کاربری فعالیت دارند، این اصطلاح اغلب با طراحی دیجیتال وب سایت ها و برنامه ها مرتبط است. طراحان UX معمولا در زمینه هایی مانند علوم کامپیوتر، روانشناسی، تعامل انسان و کامپیوتر یا طراحی تخصص دارند. ماهیت طراحی UX ایجاد تجربه ای آسان، کارآمد، مرتبط و دلپذیر برای کاربران است. طراحان UX تحقیقات بازار، استراتژی، توسعه محصول و طراحی را برای ایجاد تجربیات کاربر برای محصولات، خدمات و فرآیندها یکپارچه می کنند. آن ها به عنوان پلی برای مشتری عمل می کنند و نیازها و انتظارات را درک کرده و همچنین برآورده می کنند.

طراحان UX از اصول طراحی گرافیکی استفاده می کنند. جلب توجه با اندازه، برانگیختن احساسات متناسب با رنگ ها، ایجاد یک جریان بصری قابل پیش بینی در سراسر صفحه، از مثال های مناسب این کار هستند. با این حال، برخلاف طراحی گرافیک سنتی، متخصصان UX باید نگرانی‌های دیگری مانند تعامل و زمان‌بندی را نیز در نظر بگیرند. همچنین آن را به یک رشته کاملاً جدا از سایر رشته ها تبدیل کنند، در حالی که به طور همزمان با همه آن ها مرتبط و هماهنگ است.

 

مهارت های لازم برای طراحی UX

طراحان UX از ترکیبی از مهارت های فنی و تجربی در کار طراحی خود استفاده می کنند. برخی از این مهارت‌ها مختص دنیای UI/UX هستند، در حالی که برخی دیگر عمومی‌تر هستند. طراحان UX برای به ثمر رساندن طرح های خود به مجموعه ای از مهارت های کلی تکیه می کنند. این مهارت های حیاتی عبارتند از موارد زیر هستند.

  • مهارت های ارتباطی

این طراحان به مهارت های ارتباطی قوی برای انجام تحقیقات موثر به روی کاربران، ارتباط با سهامداران و ایجاد چشم انداز برای محصول نهایی نیاز دارند. گوش دادن فعال و توانایی انتقال ایده ها به صورت شفاهی و بصری بسیار مهم است. 

  • مهارت حل مساله

طراحان باید بتوانند به طور خلاصه یک مشکل طراحی را شناسایی و تعریف کنند. راه حل های ممکن را بر اساس تحقیقات کاربر محور ارائه دهند. طراحان همچنین باید بتوانند نقاط ضعف را در یک طراحی شناسایی و درک کنند و آن ها را بر اساس رفتار کاربر بهبود دهند.

  • مهارت تصمیم گیری

طراحان UX اهمیت تصمیم‌گیری را درک می‌کنند، زیرا این امر برای طراحی بهتر مفید است. اطلاعات لازم را به تیم می‌دهد و طراحان را قادر می‌سازد تا اطلاعات مناسب را در زمان مناسب ارائه دهند. همچنین به مهارت های دیگری نظیر همکاری، مدیریت زمان، دقت در جزئیات، خلاقیت، همدلی، انعطاف پذیری و سازگاری نیز نیازمند هستند.

 

مهارت های تخصصی طراحی تجربه کاربری

مهارت‌های Wireframing و نمونه‌سازی جزء هسته اصلی و تخصصی برای طراحان UX هستند؛ زیرا وایرفریم‌ها و نمونه‌های اولیه بهترین راه برای آزمایش طرح‌های شما، تشخیص اشتباهات یا یافتن راه‌هایی برای بهبود محصول قبل از نهایی شدن آن هستند. 

  • مهارت ارتباط بصری و UI

درصد زیادی از جمعیت کاربران دیداری هستند و بیشتر از نشانه های شنیداری، تحت تأثیر نشانه های دیداری قرار می گیرند. درک این واقعیت و ارتقاء مهارت های رابط کاربری می تواند تأثیر قابل اندازه گیری ای بر طراحی های شما داشته باشد. یادگیری ارتباطات بصری خوب، مانند اینکه چیزها قابل کلیک به نظر برسند، ایجاد سلسله مراتب بصری مؤثر، استفاده از تایپوگرافی و روانشناسی رنگ و محدود کردن نیاز به آموزش کتبی، همگی مهارت‌های مهمی برای طراحان UX هستند.

  • تست کاربران

جمع‌آوری اطلاعات باکیفیت از کاربران هنگام تعامل با محصول، یکی از مهارت‌های حیاتی طراح UX است که باید توسعه یابد. یادگیری نحوه آزمایش و استخراج نیازهای کاربر برای ایجاد یک محصول مفید بسیار مهم است. مشاهده نحوه تعامل افراد با طرح‌های شما، آنچه که دوست دارند و دوست ندارند می‌تواند باعث اطمینان شود. به این معنا که محصول نهایی شما دقیقاً همان چیزی است که کاربرانتان به دنبال آن هستند.

  • داشتن هوش تجاری

داشتن درکی اولیه از نحوه عملکرد یک کسب‌وکار می‌تواند در طراحی UX به شما کمک کند. دانستن آنچه در بخش تجاری سازمانی که در آن کار می کنید می گذرد، بسیار ضرروی است. می تواند درک بهتری از آنچه مشتریان، همکاران و مصرف کنندگان شما تجربه می کنند به شما بدهد. شما می توانید از این دانش برای برقراری ارتباط بهتر با تیم خود استفاده کنید. مطمئن شوید که طرح های شما به اهداف کلی شرکت کمک می کند.

  • مهارت های تحقیق و تحلیل

افراد مسلط بر طراحی UX در طول روز تصمیمات زیادی می گیرند. اکثر این تصمیمات با دقت انتخاب شده و توسط داده ها و تحقیقات سخت پشتیبانی می شوند. برخی از مواردی که در مورد آن ها تحقیق می کنند ممکن است این باشد که مخاطبان هدف آن ها چه کسانی هستند، چه محصولاتی مشابه محصولات آن ها در حال حاضر موجود است، برنامه یا رابط کاربری آن ها چقدر خوب دریافت می شود و چگونه می توان آن را بهبود بخشید. این کار اغلب از طریق تحقیقات آنلاین، تست و مصاحبه کاربر، پرسشنامه و نرم افزارهای آنلاین مانند Google Analytics انجام می شود.

  • مهارت های مربوط به کسب رضایت مشتری

داشتن پیشینه یا درک شیوه های کلی کسب رضایت مشتری و ارائه خدمات مشتری می تواند به شما کمک های زیادی کند. این مهارت ها کمک می کند به دانستن چگونگی رسیدگی به نیازها و سطوح رضایت مشتری. مهارت های خدمات مشتری شامل مواردی مانند گوش دادن فعال، ارتباط سازنده، مدیریت زمان، سازگاری و حل مشکلات با کیفیت است.

  • برنامه نویسی و توسعه وب

زمان هایی در حرفه یک طراح UX وجود دارد که به اصطلاح باید بیش از یک کلاه بر سر بگذارد. با افزایش تقاضا برای طراحان متبحر در فناوری، داشتن مقداری تخصص در زمینه کدنویسی و توسعه وب می تواند به ویژه برای کارفرمایان بالقوه جذاب باشد. حتی اگر شما کسی نیستید که برنامه‌نویسی و توسعه را انجام می‌دهد، توانایی ایجاد طرح‌های سازگار با توسعه می‌تواند به آسان‌تر کردن کار هم تیمی‌هایتان کمک کند و شما را به یک طراح جذاب‌تر تبدیل کند.

 

فیگما چیست؟

Figma یکی از انقلابی‌ترین، محبوب ترین و پرکاربردترین برنامه‌های ویرایش گرافیکی محسوب می شود. فیگما دنیای طراحی را با طوفانی تسخیر کرده است. چیزی که باعث جذابیت آن می شود این واقعیت است که استفاده از فیگما رایگان است. Figma یک برنامه ویرایش گرافیکی مبتنی بر وب و طراحی رابط کاربری است. می‌توانید از آن برای انجام انواع کارهای طراحی گرافیکی استفاده کنید. مثلا از وب‌سایت‌های Wireframing، طراحی رابط برنامه‌های تلفن همراه، نمونه‌سازی طرح‌های اولیه، ایجاد پست‌های رسانه‌های اجتماعی و هر چیز دیگری استفاده کنید.

Figma با سایر ابزارهای ویرایش گرافیکی متفاوت است. عمدتاً به این دلیل که مستقیماً روی مرورگر شما کار می کند. این به آن معنی است که شما می توانید به پروژه های خود دسترسی داشته باشید و بدون نیاز به خرید چندین مجوز یا نصب نرم افزار، طراحی را از هر رایانه یا پلتفرمی شروع کنید. یکی دیگر از دلایلی که طراحان این برنامه را دوست دارند این است که Figma یک طرح رایگان ارائه می دهد که در آن می توانید 3 پروژه فعال را در یک زمان ایجاد و ذخیره کنید. از این رو برای یادگیری، آزمایش و کار روی پروژه های کوچک بسیار مناسب است.

 

دوره آموزش طراحی UX و فیگما در آکادمی کدیاد

بدون اتلاف وقت، در اینجا یکی از بهترین دوره های آنلاین برای یادگیری Figma برای طراحی UX را به شما معرفی می کنیم. این دوره آنلاین توسط کارشناسان متخصص در زمینه طراحی تجربه کاربری ایجاد شده است. همچنین رضایت بسیاری از دانشجویان این زمینه را به خود جلب کرده است. در این دوره کار با فیگما را به صورت کامل به شما آموزش خواهیم داد. همچنین شما یاد می گیرید که به کمک فیگما رابط های زیبا و جذاب را طراحی کنید.

هدف این دوره آموزش کسانی است که به تازگی وارد حرفه طراحی UX شده اند. حتی اگر هیچ دانشی در مورد UI/UX ندارید اصلا نگران نباشید؛ زیرا ما این تخصص را از صفر و قدم به قدم به شما آموزش می دهیم. در این دوره همه ی مقررات و پلاگین های کاربردی فیگما را یاد خواهید گرفت. با کدیاد همراه باشید.

مشاهده بیشتر

سرفصل های دوره

آموزش UX به همراه فیگما