با عرض سلام خدمت استاد دوره عالی و جامعی هست و از آموزش و دوره کاملا راضی هستم با تشکر.
دوره متخصص بک اند با یادگیری پروژه محور لاراول
همان طور که برای ارائه یک کلیپ بسیار زیبا عوامل پشت صحنه دخیل هستند، برای این که سایت زیبا و بسیار کاربردی به مخاطب ارائه دهیم نیاز است بر عناصر پشت صحنهی سایت حرفهای کار کنیم. بک اند همان پستوی پر راز و رمزی است که در نهایت طرح ویژه و بسیار کاربردی برای ما میسازد. در این آموزش شما را بیشتر با این علم برنامهنویسی آشنا میکنیم. با آموزشهای تیم کدیاد همراه باشید.
مفهوم back end چیست؟
به معنای لغوی این عبارت یعنی پشت صحنهی کار که کاربر قادر به دیدن آن نیست. به زبان برنامهنویسی، بک اند مرتبط با کدنویسی و برنامهنویسی است که کاربر نمیتواند کدهای به کاربرده شده در طراحی سایت را ببیند. شما رستورانی را در نظر بگیرید که دکوراسیون فوقالعاده زیبایی دارد. حتما این رستوران گارسون و پیشخدمتهای فوقالعادهای داشتند که چنین صحنهای را طراحی کردند. یک بک اند کار هم باید به گونهای از کدها استفاده کند که در نهایت سایت از جلوهی بسیار زیبایی برخوردار باشد. پس بک اند مغز سایت شما است که دستور بهترین عملکردها را صادر میکند.
تفاوت فرانت اند و بک اند در چیست؟
در ادامه به دو تفاوت اصلی فرانت اند و بک اند در برنامه نویسی اشاره می کنیم.
اولین تفاوت بارز
یک سایت را در نظر بگیرید. این وبسایت از دو بخش اصلی صحنه و پشت صحنه تشکیل شده است. صحنه یا دکوراسیون سایت ما که در دید مخاطب است، همان قالب فرانت اند است. پشت صحنه یا هستهی مرکزی هم در واقع قالب بک اند سایت ما را میسازد. هر چقدر برنامهنویس کدهای این هسته را قویتر و حرفهایتر بنویسد، طبیعتا نتیجهی کار، یک سایت بزرگ و قوی خواهد شد.
دومین تفاوت
شما به عنوان شخصی که کدنویس فرانت اند است کدهای فرانت اند (کدهای html css و جاوااسکریپت) را در سیستم اجرا کنید. منظور این است که میتوانید یک فایل با پسوند html ایجاد کنید و داخلش کدهای html، css و جاوااسکریپت را بنویسید. سپس فایل مورد نظر را داخل مرورگر باز کنید تا خروجی به شما نمایش داده شود. اما کدهای بک اند به این صورت نیست. برای اجرا نیاز به پردازش سمت سرور میباشد. در این راستا یا باید کدها را به سمت سرور ببریم تا اجرا بشوند یا اینکه در سیستم، یک نرمافزار سرور مجازی مثل زمپ یا ومپ نصب کنیم تا کدها اجرا شوند.
وظایف یک بک اند کار
- بتواند پایگاه دادهها را ایجاد و با هم ادغام کند. و از همه مهمتر به خوبی آنها را مدیریت کند.
- از فریم ورکهای بک اند برای ساخت نرمافزارها استفاده کند.
- در ارتباط با فناوری وبسایتها از دانش کافی برخوردار باشد.
- بتواند محاسبات ابری و API ها را سازماندهی کند.
- با انواع سیستم عاملها آشنا و تسلط کافی بر آنها داشته باشد.
- اطلاعات کافی در مورد تنظیمات امنیتی داشته باشد و امنیت سیستم را برقرار کند.
- دادههای وبسایت را به خوبی آنالیز کند.
معرفی زبانهای برنامهنویسی سمت سرور یا back end
در ادامه کمی بیشتر در مورد زبانهای برنامهنویسی back end توضیح میدهیم تا شما بیشتر و بهتر با آنها آشنا شوید.
C#
نوعی از زبانهای چند منظوره که برای برنامههای ویندور، وب، اندروید و iOS توسط ماکروسافت بر مبنای سادگی، مدرن بودن، همه منظوره و شیءگرا توسعه یافته است. سیشارپ از دسته زبانهایی است که بازار کار بسیار خوبی دارد. توصیه میکنیم برای ارائهی کارهای حرفهای در زمینهی بک اند حتما در این حوزه به تسلط کافی برسید. از مزایای خوب سیشارپ میتوان به کتابخانه استاندارد و قابلیت نسخهبندی اسمبلیها اشاره کرد. از این زبان برای ایجاد سایت با تکنولوژی ASP.Net میتوانیم کمک بگیریم.
PHP
PHP یا «پیشپردازندهی فوقمتنی»، یک زبان برنامهنویسی رایگان و متن باز میباشد. PHP پشتیبانی بسیار خوبی دارد و همینطور کاربرانی که از این زبان استفاده میکنند بسیار زیاد هستند. یکی از بهترین مزایای این زبان سرعت اجرایی به نسبت بالای آن میباشد. کدهای این زبان چندین بار بهینه شده است. PHP با پلتفرمها و وب سرورهای مختلف سازگاری دارد. این زبان برنامهنویسی صرفا مخصوص طراحی وب اپلیکیشن میباشد. سیستمهای مدیریت محتوای پرطرفداری مثل وردپرس، جوملا و دروپال با زبان php توسعه یافته اند. در نتیجه بازار کار قابل توجهی برای برنامهنویسان این رشته به وجود آورده است.
Python
از دیگر زبانهای برنامهنویسی شیگرا و سطح بالا که در کنار یادگیری آسان کاربردهای بسیار زیادی دارد، پایتون است. بسیار ساده و خوانا است به طوری که کدهای نوشته شده توسط این زبان به راحتی توسط برنامهنویسان قابل خواندن و تجزیه تحلیل هستند. همین مسئله باعث جذب برنامهنویسان زیادی به پایتون شده است. از مهمترین کاربردهای پایتون طراحی سایت، اپلیکیشن و ساخت بازیهای رایانهای است. از بهترین مزیتهای پایتون میتوانیم به این اشاره کنیم که این زبان در یادگیری ماشین، عملکرد بسیار خوبی دارد و بسیاری از افرادی که در این حوزه فعالیت دارند از کتابخانههای پایتون استفاده میکنند.
Perl
یک زبان تفسیری سطح بالا و شیگرا میباشد که مورد استفادهی برنامهنویسان سمت سرور قرار میگیرد. پرل یک زبان چند منظوره میباشد که برای طراحی وبسایت و طراحی برنامههای ویندوز و اپلیکیشن مورد استفاده قرار میگیرد. این زبان بسیار سریع و قابل اعتماد میباشد. شاید به همین خاطر کاربردهای گستردهای دارد. از این زبان در حوزههای نظامی و هوش مصنوعی گرفته تا طراحی صنعتی و غیره استفاده میشود.
Ruby
روبی یکی دیگر از زبانهای برنامهنویسی سمت سرور، انعطافپذیر و شیگرا میباشد. زبان روبی توسط یوکیهیرو ماتسوموتو با هدف ایجاد شرایط متعادلی برای برنامهنویسی تابعی و برنامهنویسی دستوری معرفی شد. از بهترین امکانات روبی میتوان به داینامیک بودن، متن باز بودن، سادگی و سریع بودن آن اشاره کرد که در حوزهی بک اند بسیار کاربردی است.
Hack
هَک (Hack Programming Language)، که یک زبان اپن سورس است، توسط فیس بوک معرفی شد. این زبان قابلیت ترکیب با زبانهای برنامهنویسی ایستا مانند C و ++C و همچنین با زبانهای پویا مانند PHP دارد. بدنهی اصلی Hack بسیار شبیه PHP است. چرا که این زبان به صورت ریشهای از PHP ساخته شده است. به نوعی اکثر کدهای PHP در زبان HACK نیز اعتبار دارد. اما HACK یک سری ویژگیهای دارد که منجر به کارایی بیشتر این زبان شده است.
تخصصهای لازم برای یک بک اند کار
در ادامه شما را با مهارت هایی که باید به عنوان یک بک اند کار، بیاموزید؛ اشاره خواهیم کرد.
تسلط بر زبان برنامه نویسی سمت سرور
اولین چیزی که برای شما به عنوان یک برنامهنویس سمت سرور یا برنامهنویس بک اند مورد نیاز است، یک زبان برنامه نویسیای است که سمت سرور اجرا شود. که چند مورد از این زبانها را به شما معرفی کردم.
تسلط بر پایگاه دادهها برای فعالیت در زمینهی back end
همانطور که اشاره شد یکی از وظایف بک اند کار برقراری ارتباط با پایگاه دادهها و تسلط بر آن میباشد. در این صورت است که میتوان از مزیت دیتابس بهره برد و به سرویسهای آنلاین قدرت داد.
تسلط بر مباحث پیشرفته زبان برنامه نویسی
همانطور که اشاره کردیم زمانی که یک بک اند کار کدهای هستهی اصلی سایت را به صورت حرفهای میزند، سایت بزرگ و فوقالعادهای در پایان کار خواهیم داشت. در این راستا برای این کار باید زبانی را انتخاب کنید که بتوانید کدهای حرفهای و پیشرفته بنویسید. به یاد داشته باشید به هر میزانی که شما کدی را که مینویسید حرفهای، تمیز و بهتر باشد؛ بازدهی کد شما بیشتر است. در نتیجه سرویس آنلاین قویتر و سریعتری خواهید داشت.
داشتن توانایی حل مسئله
علم برنامهنویسی پر از چالش است. برای حل مسائل و ارائهی راهکار باید یک ذهن منطقی و تحلیلگر تربیت کرد. تسلط به الگوریتمها در این راستا کمک ویژهای به ما میکنند. الگوریتم یک زبان بینابین بین ما انسانها و زبان برنامهنویسی است. به کمک الگوریتم میتوانیم مسائل بزرگ و پیچیده را به بخشهای کوچک تقسیم کنیم و قدم به قدم آنها را حل کنیم.
صحبت پایانی
زمانی که تصمیم گرفتید در این زمینه کار کنید، باید به روی هستهی اصلی سایتها کار کنید. بعد از یادگیری باید به این سطح مهارت رسیده باشید که بتوانید کدهای کاربردی و سریع بزنید. همچنین باید از اکثریت مشکلات برنامهنویسی آگاه باشید و راه حلی برای رفع آنها داشته باشید. تمامی این موارد نیاز به تمرین و تجربه دارد. پس سعی کنید از همان ابتدای کار وقت و انرژی لازم را بگذارید. تیم قوی و حرفهای کدیاد در کنار شما عزیزان است تا به خوبی این مجموعه را یاد بگیرید و به آن تسلط کافی را پیدا کنید. برای دریافت مجموعهی آموزشی بک اند کافی است به صفحهی اصلی سایت مراجعه کنید.
سرفصل های دوره
ساخت 2+1 cms(وبلاگ ، مشابه سایت کدیاد و سایت دیجی کالا)فوق حرفه ای
تشکیل گروه واتس اپ برای دریافت اطلاعیه ها و تعامل بیشتر با استاد
تیم سازی با دانشجو های برتر دو دوره متخصص بک اند و فرانت اند
بررسی سرفصل های جذاب و کامل دوره
نصب ابزار های مورد نیاز
آشنایی و کار با تگ های لازم
متغیر + نکات مهم
آموزش کار با انواع داده Data Type
عملگرها (Operators) در PHP
عملگرها (Operators) در PHP(قسمت 2)
آموزش کار با رشته ها در PHP(قسمت اول)
رشته ها در PHP(قسمت دوم)+اولین تمرین دوره+صورت سوال ضمیمه شده
رشته ها در PHP(قسمت سوم)+حل تمرین دوره
رشته ها در PHP(قسمت چهارم)
آموزش آرایه ها در PHP (قسمت اول)
آموزش آرایه ها در PHP (قسمت دوم)
ارایه های چندی بعدی +تمرین
آموزش توابع کار با آرایه در PHP(بخش اول)
آموزش توابع کار با آرایه در PHP(بخش دوم)
دستور شرطی if...else در php
دستور شرطی elseif در php+تمرین
عملگرها (Operators) در PHP(قسمت 3)+تمرین مسافر بری
عملگرها (Operators) در PHP(قسمت 4)+تمرین مثلث
دستور switch caseدر php+تمرین
حلقه for، foreach و while در PHP +تمرین
حلقه for، foreach و while در PHP (بخش دوم) +تمرین
تمرینات (بخش دوم)
حلقه while do در PHP +تمرین مدرسین کدیاد
حلقه foreach در PHP + حل مدرسین کدیاد
کار با توابع یا Functions
کار با توابع یا Functions(پارت 2)
دو تمرین جذاب مناسب فانکشن ها
حل دو تمرین فانکشن ها
include و require در php
محدوده عملکرد متغیرها در PHP+متغیر های سراسری
مفهوم و کاربرد Session در PHP
کار با تاریخ و زمان در PHP+تاریخ شمسی
کوکی ها در php
ارسال داده در PHP با متدهای POST و GET(بخش اول )
ارسال داده در PHP با متدهای POST و GET(بخش دوم)+کار با هدر
پروژه ماشین حساب
آپلود فایل در PHP(پایان بخش متوسط)
دیتابیس چیه و چرا به وجود امد؟
چطوری جدول و دیتابیس بسازیم+مثال واقعی
اتصال به دیتابیس با روش mysqli
ساخت جدول و وارد کردن اطلاعات در جداول
تغییر و حذف جداول و دیتابیس در phpmyadmin
اتصال به دیتابیس با روش PDO
ساخت جدول با PDO +نکات
آموزش دستور Select در MySQL و PHP
مینی پروژه از سایت کدیاد
مینی پروژه لاگین کدیاد
مینی پروژه لاگین
MySQL Operators
توابع در sql
اشنایی با GROUP-BY
SQL LIKE Operator
مفهوم JOIN در SQL
مفهوم INNER-JOIN در SQL
مفهوم left join /right در SQL
مفهوم full outer join در SQL
مفهوم self join در SQL
مفهوم CHECK-DEFAULT در SQL
توضیحات لازم برای شروع پروژه (مهم مهم )
ساخت دیتابیس و مسیر دهی قالب
اتصال به دیتابیس پروژه
ثبت نام کاربر در سایت
ثبت نام کاربر در سایت (پارت 2)
ورود کاربر درسایت
ورود کاربر درسایت بخش 2
فایل پنل پروژه
فایل پنل پروژه
ورود کاربر درسایت بخش 3
ساخت جدول پست و تغییر پنل ادمین
ارسال اطلاعات پست ها به دیتابیس
نمایش مقالات در پنل
حذف پست ها
ویرایش پست ها
نمایش پست ها در صفحه اصلی
افزودن نویسنده
نمایش نویسندگان در صفحه هات
نمایش پست ها و اضافه کردن اخرین مقالات
نمایش آمار بازدید مقالات
تفکیک نقش کاربران در سایت(پایان پروژه وبلاگ کدیاد)
ایجکس در php
مینی پروژه محصولات دیجی کالا
live-search مینی پروژه
عبارات با قاعده regex
متا کاراکتر ها در PHP
کمیت سنج (Quantifiers) در php
اعتبار سنجی ایمیل
عبارات با قاعده regex
شی گرایی و اصطلاحات آن
کلاس و متد ها
set-and-get
متد های سازنده و مخرب
ارث بری
سطح دسترسی در شی گرایی
استاتیک در شی گراایی
abstract
Interface
trait
آموزش امنیت و هش کردن پسورد در php
SQL Injection حمله
Directory ها
پروتکل HTTPS چیست؟
نکات ریز امنیت
توضیحات و امکانات پروژه آموزشی کدیاد
ساخت دیتابیس و جدول کاربران
اتصال به دیتابیس پروژه
ثبت نام کاربر در سایت
ساختار و معرفی سایت ارسال پیامک قسمت 1
ایجاد صفحه اعتبار سنجی قسمت 2
ارسال کد اعتبار سنجی قسمت 3
ورود کاربر به سایت با استفاده از شماره تلفن
پنل ادمین
ایجاد صفحات پنل ادمین
ایجاد صفحات پنل ادمین قسمت 2
ایجاد صفحات پنل ادمین قسمت 3
ویرایش صفحات پنل ادمین قسمت 4
صفحات پنل ادمین قسمت 5
صفحات پنل ادمین قسمت 6
نمایش کاربران باتوجه به سطح دسترسی در پنل ادمین
حدف و ویرایش کاربران
ساخت جدول دوره ها
آموزش آپلود فایل در PHP
آموزش آپلود ویدیو در PHP (ثبت در دیتابیس)
افزودن دوره به پروژه
نمایش دوره ها در پنل ادمین
نمایش دوره ها در صفحه اصلی
ساخت جدول (برای اضافه کردن قسمت های دوره)
مشخص کردن مدرس هر دوره
ایجاد و نمایش دوره های مدرس
افزودن جلسه جدید به دوره مورد نظر مدرس
نمایش جلسه جدید در دوره
شروع کار با درگاه پرداخت زرین پال یا
اضافه کردن محصول به سبد خرید + ساخت جدول
ساخت سبد خرید در پنل ادمین
فرایند خرید محصول توسط کاربر (قسمت 1)
فرایند خرید محصول توسط کاربر (قسمت 2)
بررسی کامنت های سایت (یک سطحی ،دو سطحی )
ثبت کامنت یک سطحی در دیتابیس
نمایش کامنت ها و حل باگ اصلی
ریپلای کردن کامنت ها
تکمیل کامنت ها در پروژه
افزودن کد تخفیف
تکمیل بخش افزودن کد تخفیف
بررسی کوکی و ادیت دوره ها (به درخواست دانشجوها)
آپلود وب سایت روی هاست (Deploy )
شروع بخش تیکت یا گفتگو برای ارتباط با ادمین
ثبت اولین تیکت کاربر+ فایل فرانت صفحه تیکت
نمایش تیکت در پنل کاربر
تکمیل تیکت در پنل ادمین
شروعی بر mvc
شروعی بر mvc قسمت دوم
شروعی بر mvc قسمت سوم
شروعی بر mvc قسمت چهارم
شروعی بر mvc قسمت پنجم
شروعی بر mvc قسمت ششم
شروعی بر mvc قسمت هفتم با استفاده از ربات هوشمند ChatGPT
شروعی بر mvc قسمت هشتم + تمرین اختصاصی ماشین حساب ChatGPT
شروعی بر mvc قسمت نهم + تمرین اختصاصی بانک با ChatGPT
شروعی بر mvc قسمت دهم + 3 تمرین با ChatGPT
شروعی بر mvc قسمت یازدهم
شروعی بر mvc قسمت دوازدهم
شروعی بر mvc قسمت سیزدهم
شروعی بر mvc قسمت چهاردهم+ مثال با ChatGPT
شروعی بر mvc قسمت پانزدهم
شروعی بر mvc قسمت شانزدهم
شروعی بر mvc ادامه قسمت شانزدهم
شروعی بر mvc ادامه قسمت هفدهم
معرفی پروژه + فایل پروژه
پیش نیاز پروژه
نکات صفحه اصلی پروژه
ساخت جدول کاربرها
پیشنیاز های دوره چه چیزهایی هستند؟
- آموزش PHP آکادمی کدیاد
- آموزش الگوریتم و فلوچارت آکادمی کدیاد
نظرات دانشجویان

امید حسین آبادی |
دانشجوی دوره دوره متخصص بک اند با یادگیری پروژه محور لاراول

Mohammad Naderi |
دانشجوی دوره دوره متخصص بک اند با یادگیری پروژه محور لاراول
سلام خیلی ممنون بابت تدریس و پشتیبانی عالیتون واقعا دوره عالی هست

سید عطا صفوی |
دانشجوی دوره دوره متخصص بک اند با یادگیری پروژه محور لاراول
سلام قسمت جدید بک اند رو الان دیدم کاملااااااااااااااااااا راضیم و دورهههههههههههههههه عالییییییییییییی هستش از شما استاد گرامیییییی ممنونممممممممممممممممممممم🌹🌹🌹
مدرس دوره

حسین عنایتی
میلیون ها بار دکمه های کیبرد رو فشار دادم و یاد گرفتم چطوری رویا رو به واقعیت تبدیل کنم
برنامه نویسی رو از 12 سالگی با داداشم شروع کردم و الان 4 سالی میشه که بعنوان فول استک مشغول بکارم
تنها کافه ای هم که رفتم کافه بازار ،چون سه تا اپ قدرتمند اونجا دارم
سوالات متداول
کد هایی که توسط برنامه نویس های بک اند، برای وبسایت ها و یا نرم افزار ها نوشته میشود، توسط کاربران قابل مشاهده نیستند. این کدها که در قسمت back end وب سایت وجود دارند، وظیفه کنترل منطق یک نرم افزار را برعهده دارند.
پس از یادگیری برنامه نویسی بک اند با فریمورک لاراول شما میتوانید برنامه نویسی منطق یک وبسایت را با استفاده از این فریمورک انجام دهید و وبسایتهای فروشگاهی، خبری، آموزشی، نمایشگاهی و... توسعه دهید. همچنین به عنوان برنامه نویس بک اند در شرکتهایی که نیاز به توسعه دهنده لاراول دارند، استخدام شوید.
بله، دوره برنامه نویسی بک اند با لاراول بصورت کاملا پروژه محور میباشد و در طول دوره ایجاد سیستم مدیریت محتوا یا CMS شامل وبلاگ، مشابه سایت کدیاد و سایت دیجی کالا، آموزش داده میشود.